Žofínské fórum bude řešit trh s elektřinou a budoucnost energetiky

07.10.2010 8:41

Odborníci na energetiku budou během čtvrtka diskutovat s veřejností na 106. Žofínském fóru, jehož téma je Boj o vyšší zisky nebo snaha vyhovět zákazníkům. Organizátoři fóra prý chtějí aktuálně reagovat na situaci trhu s elektřinou, do něhož vstupují rázně nové firmy.

Žofínské fórum bude řešit trh s elektřinou a budoucnost energetiky

Žofínské fórum ovšem otevře k diskuzi mnohem více témat, která se v současné době kolem energetiky probírají. Debatovat se tak bude například o tom, co bude znamenat neprolomení ekologických limitů těžby a zda budou mít naše elektrárny dostatek uhlí do budoucna.

Předpokládá se, že se také bude hovořit o solární energii, kdy do byznysu fotovoltaiky vstupuje stále více podnikatelů. Povede i to ke zdražení energií, anebo zdanění tohoto byznysu, které chce zavést vláda, zastaví tento boom?

Podle náměstka ministra průmyslu a obchodu pro energetiku Tomáše Hünera může vést rozšířená nabídka obchodníků s elektřinou skutečně k jejímu zdražení, neboť stoupnou náklady související s trhem.

„Je třeba říct, že věcí, které prodražují elektřinu a plyn a energie obecně je tolik, že je třeba si naprosto komplexně říct, které to jsou a jestli to zákazník vůbec chce. To je, myslím, to nosné téma Žofínského fóra," podotkl k tomu Hüner.

Zástupci vlády by měli na fóru přednést také plán přípravy státní energetické koncepce a energetické bezpečnosti České republiky.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…