Dva siláci Nečas a Kalousek: Jeden začne, druhý ho setře

19.11.2010 8:49

Ve vládě se neustále přetlačují. Nemine týden, aby se premiér Nečas a ministr Kalousek o něco nestřetli. Nedávno o náměstka Bartáka, čerstvě o rozmrazení peněz pro ministerstva, uvádí komentátor MF Dnes Komárek.

Dva siláci Nečas a Kalousek: Jeden začne, druhý ho setře

Kdo se chce českou politikou bavit, tomu dopřávají povyražení plnými hrstmi premiér Petr Nečas a ministr financí Miroslav Kalousek. „Druhý jmenovaný si v Bruselu zauvažoval o tom, že by se mohly rozmrazit nějaké peníze pro ministerstva. Petr Nečas ho hned tvrdě setřel: Nic se rozmrazovat nebude," připomíná Martin Komárek v komentáři MF Dnes.

Pak už ale předseda vlády připustil, že se možná maličko rozmrazovat bude. Zdůraznil ale, že o tom nebude rozhodovat Kalousek, ale celá vláda. „Nedávno se oba siláci servali o Bartáka. Ne o to, zda je úplatkář, nebo neviňátko. O to, kdo ho donutil odejít na neplacenou dovolenou," poukazuje Komárek na to, že oběma aktérům ani tak nejde o podstatu věci.

Na modré pavlači se říká, že Kalousek s Nečasem oře

Komentátor vidí v Kalouskovi velkého provokatéra, který si Nečase vychutnává. Premiér je na tom hůř, protože pořád musí dokazovat, že šéf je on. „Jeho strana, ODS, by totiž v Guinessově knize rekordů mohla být zaznamenána jako největší pavlač na světě. Modří se umějí navzájem mistrovsky pomlouvat. A teď je v ODS móda říkat, že Kalousek s Nečasem oře. Premiér, místo aby zachoval ledový klid, nervózně ukazuje svaly," upozorňuje Komárek.

Podle něj jde o pěknou přetlačovanou a oba furianti se příště třeba pohádají o to, kdo z nich vynalezl žárovku, nebo si to rozdají v pití piva na ex či zkusí skutečnou páku. „Jste-li nátury vážnější, musí vám z toho být smutno. Od obou pánů očekáváte modernizační reformy, a ne dětinské pošťuchování. Nezbývá než doufat, že jim poněkud křivdíte a oni zvládnou oboje," uzavírá Komárek.

K věci:

Nečas: Kalousek trpí výpadky paměti 

Válka mezi Nečasem a Kalouskem. Místo granátů tiskové zprávy 

Nečas vs. Kalousek. Oťukávání i boj o moc, míní politologové 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

4:32 Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

Rodiny obětí z Filozofické fakulty UK dostanou nabídku pomoci od pražského magistrátu. Háček je v př…