John chce v lednu nového šéfa policie. Novináři bez občerstvení

11.12.2010 14:44

Politická strana Věci Veřejné jednala v Praze o své budoucnosti. Dopoledne neveřejně, po druhé hodině odpolední pak veřejně na ideové konferenci. Hlavními zprávami dne jsou rezignace Víta Bárty na post volebního manažera a jednání o krajské struktuře. Tedy, přesněji řečeno, zprávami, které si VV přejí vypustit ven.

John chce v lednu nového šéfa policie. Novináři bez občerstvení

Právě proběhnuvší, několikrát odložený a poté narychlo svolaný tiskový brífing poskytl oficiální komentář toho, co se mezi VV dělo za hermeticky uzavřenými dveřmi. Radek John například vyjádřil svou touhu po tom, aby v rámci protikorupčního boje přivítal už v lednu 2011 nového policejního prezidenta.

Jak odvolat Martinů? Sejdeme se ve středu, odpovídá John

Je však otázkou, jak to John chce v rámci koalice udělat. Z prohlášení premiéra Nečase i prezidenta republiky totiž zatím vyplývá spíše podpora Johnem neoblíbenému Oldřichu Martinů, který se výzvě ministra k rezignaci postavil čelem. S Martinů bude John opět jednat ve středu. „Je třeba, aby policie začala něco dělat, vyšetřila alespoň jednu jedinou velkou kauzu," nechal se slyšet John.

John v kontrastu k tomu připomněl úspěchy samotného vnitra, kdy mělo být vyšetřeno o 62 procent více úplatků a dopadeno 347 zkorumpovaných policistů. S ohledem na počet asi 40 tisíc aktivně sloužících mužů zákona se tak Johnovi zřejmě povedl husarský kousek.

Boj proti korupci zůstává hlavním motivem VV i po ideové konferenci, což vzhledem k předvolebnímu programu strany s logem dinosaura ani jinak být nemůže. Překvapením není ani proklamovaná plná podpora, kterou si Radek John po dnešku z dejvického hotelu Diplomat odnáší. Zazněla však prý i kritika, hlavně z regionů.

John jako kmotr. Fronta obdivovatelů a dárky
EXKLUZIVNĚ John bude po ideové konferenci ještě silnější

Zrod nové hvězdy

Véčka v krajích, to je další nosné téma odpoledního uzavřeného jednání straníků. V souvislosti s ním vytvořila Véčka svou hvězdu prosincového konferenčního víkendu. Jak ParlamentníListy.cz včera informovaly, stala se jí poslankyně Karolína Peake. Ta má na starost vytvoření pracovní skupiny, která bude od ledna 2011 připravovat tolik potřebnou krajskou organizační strukturu.

O té například radní Prahy 5 a jeden ze služebně nejstarších členů VV Jiří Vejmelka tvrdí, že by měla začít fungovat už v polovině roku 2011. Peake má prý nastartovat stranu odspodu, uvedl John. Zájem Véčkařů, registrovaných příznivců Johnovy partaje, pak má vzbudit podzimní nominace stínových hejtmanů, do konce roku 2011 by pak měla proběhnout samotná volba na internetu, hlavní ochranná známka VV.

25:43 a urychlená tiskovka

Konference začala být v sobotu odpoledne otevřená i pro zástupce tisku, organizace ale místy zadrhává. Tiskový brífing, plánovaný na 13.10, podle mluvčí VV Petry Hrušové zdržely pozdní příjezdy delegátů. Poté, co byl přeložen na 13.45 a posléze až na čas po druhé hodině, byl pak náhle svolán s tím, že je konference v časovém presu. To vyvolalo menší rozruch zejména ve štábu veřejnoprávní televize, která plánovala přímý přenos. Na místě rovněž chybí jídlo pro novináře, z nichž většina je v hotelu Diplomat již od dopoledne. Ideová konference podle všeho vyvolala příliš velký zájem médií, zatímco VV počítaly s 25 novináři, přišlo jich údajně 43.

Související:
Obstrukce kolem konference Véček: Nikdo na ni nemůže
Psycholog: Lidé z Johna vystřízlivěli do Bárty
Všechny články k tématu RADEK JOHN
Všechny články k tématu VÍT BÁRTA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…