Týdeník si vystřelil z Klause. Svazácký žertík mládežníků, je v klidu Hájek

30.12.2010 9:07

Týdeník Reflex na svém webu lákal čtenáře, že ve čtvrtek přinese pasáže z novoročního projevu Václava Klause. V tištěném čísle si však zájemce o projev prezidenta přečetl pouze parodii na to, jak se tvoří prezidentův klíčový projev roku.

Týdeník si vystřelil z Klause. Svazácký žertík mládežníků, je v klidu Hájek

Internetové stránky Reflex.cz ve středu oznámily, že mají úryvky z novoročního projevu Václava Klause, který přednese v sobotu na Nový rok jednu hodinu po poledni. Uvedly, že Klaus pochválí Nečasovu vládu a bude bojovat proti globální vládě a takzvanému Novému světovému řádu.

Pokud se ale čtenář chtěl skutečně dozvědět víc, z posledního čísla Reflexu byl zklamán, nebo naopak rozveselen. V týdeníku se objevila pouze parodie novoročního projevu protkaná reakcemi vicekancléře prezidenta Petra Hájka. Ten paradoxně v roce 1990 zakládal Reflex a byl i jeho šéfredaktorem.

Dále čtěte:
Fantazie poslanců: Klaus si vymohl monarchii nebo třetí mandát
Šídlo zveřejnil šokující nahrávku tajné schůzky na Hradě

Svazácký žertík

Hájek si však ze silvestrovského žertíku zástupce šéfredaktora Reflexu Marka Stoniše těžkou hlavu nedělá. Ještě před tím, než výtisk držel v ruce, ParlamentnímListům.cz odpověděl, že Reflex nedisponuje autentickými úryvky chystaného projevu.
 

"To bude nějaký svazácký žertík mládežníků z R," odpověděl ParlamentnímListům.cz Hájek a trefil se do černého.

Reflex tak pouze silvestrovky mystifikuje s neautorizovaným přepisem prezidenta Václava Klause, který "unikl v podobě přepisu zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky pro oblast komunikace a kultury Petru Hájkovi, a to z diktafonu přímo do našeho redakčního mailu".

A údajný samotný projev začíná slovy: Milí spoluobčané! Hájku, nepřeháníme to s tou vřelostí? Pane prezidente, to jste řekl krásně. Změníme to! Vážení spoluobčané! Ano, to je krásné, pane prezidente!

Následně nechává Reflex Hájka několikrát omdlít se slovy "žuch" nad přesností analýzy prezidenta. Klaus tak má citovat Mussoliniho nebo Hitlera. Hájek to však hájí slovy, že slova fašistického a nacistického diktátora opakují po Klausovi, nikoliv on po nich díky dějinné kauzalitě.

Ze "silvestrovského dokumentu":

Korporátní fašismus, který obsahuje text Lisabonské smlouvy. Globalizace ničící staleté hodnoty. Násilné šíření demokracie po světě pod pláštíkem smyšlených globálních ohrožení. Oteplovací alarmismus. Václav Havel. To jsou jen namátkou hlavní pilíře Nového světového řádu. A můj boj ...

Óóó. To řekl Hitler, pane prezidente!
To je jeho problém!
Žuch.


... se stane i Vaším bojem. A bude to boj, jejž povedu na globálním bojišti, na všech frontách. Proto potřebuji nejen Vaši podporu, ale i podporu skutečných konzervativích sil, za kterou nepovažuji knížecí rychlokvašky nebo vondrovskou ODS.

Dále k tématu:
Naštvaní policisté a hasiči vyzývají: Vypněte Klause při projevu

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský, ann

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…