Nečasovi přijeli do Lán. Paní premiérová dostala na uvítanou květiny

03.01.2011 12:56

Václav Klaus s chotí zasedli v Lánech k obědu s premiérským párem. Média zřejmě tradičně bude nejvíce zajímat to, co páry dobrého jedly, o čem si oba politici i jejich manželky povídali, případně jak byly dámy oblečeny.

Nečasovi přijeli do Lán. Paní premiérová dostala na uvítanou květiny

V lánském zámku začalo tradiční novoroční setkání prezidenta Václava Klause s premiérem Petrem Nečasem. S politiky poobědvají i jejich ženy Livia a Radka. Zatímco pro prezidentovu choť jde už o zaběhaný rituál, Radka Nečasová se novoročního obědu v Lánech účastní poprvé stejně jako její manžel, kterého vynesly do křesla předsedy vlády loňské květnové volby.

Manželka premiéra, která se společenských akcí po boku svého muže málokdy účastní, přijela do Lán v tmavém kostýmku a od Klause dostala směsici orchidejí, lilií a kaly. Livii Klausové, která manželský premiérský pár přivítala celá v bílém, pak Nečas předal kytici růžových růží. Co si páry na uvítanou povídaly, to se prozatím neví.  




Po zhruba dvouhodinovém obědě, na jehož závěr si dají zúčastnění koláčky, bude následovat společné vystoupení politiků před novináři, což bude kolem 14: 00 hodin.

Kdo za Drobila?

Loni setkání manželských párů dominovala diskuse o rozpočtu. Dá se předpokládat, že tomu bude stejně i nyní. Nečas i Klaus navíc určitě budou mluvit i o škrtech a reformách, které by se měly týkat všech oblastí, nejvíce však důchodové reformy a zdravotnictví.

Oba politici s největší pravděpodobností proberou i personální otázky poté, co rezignoval před Vánoci ministr životního prostředí Pavel Drobil kvůli korupční kauze na Státním fondu životního prostředí. Post v tomto resortu stále není obsazen, dá se tedy předpokládat, že v Lánech zazní i konkrétní jména a lidé, kteří by tento úřad mohli vést.

Možná proberou i romskou otázku

Kauza Drobila, kterou vyšetřuje zvláštní protikorupční policejní útvar, na konci minulého roku oslabila vládní koalici. Uklidnění přineslo až společné jednání koaličních lídrů a Klause na Hradě.
    

Není vyloučeno, že dnešní jednání se dotkne i romské otázky. Prezident Klaus loni v polovině prosince přijal představitele romských sdružení a organizací, které působí v České republice.

Dále čtěte:

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…