John představí komisi. Ta vybere nového šéfa policie

04.01.2011 9:17

Kdo nahradí Oldřicha Martinů v čele policejního prezidia? Tuto otázku začne dnes řešit ministr vnitra Radek John, jenž představí komisi, která bude vybírat nového šéfa policie.

John představí komisi. Ta vybere nového šéfa policie

Ministr John ale nejen představí výběrovou komisi, ale i mechanismus výběrového řízení. Podle dřívějších slov Johna musí být nový policejní prezident odborníkem, schopným krizovým manažerem s vysokou osobní integritou a politicky nezávislou osobností.

Oldřich Martinů skončil ve funkci ke konci minulého roku, jeho nástupce mají podle dřívějšího prohlášení Johna vybírat i zástupci politických stran včetně opoziční ČSSD. 
    

Policii má údajně prozatím vést současný ekonomický náměstek prezidia Jiří Novák. Mladá fronta Dnes před několika dny informovala o tom, že o místo se jako první oficiálně přihlásil dosavadní náměstek prezidia Ivan Bílek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…