Knížákův "estébák" nestačil. Michálek to schytává dál

05.01.2011 10:08

Kritikou bojovníka proti korupci Libora Michálka vyvolal profesor Milan Knížák velkou polemiku. Tu si pochvalují v "hradní" revue Fragmenty, kde článek namířený proti odvolanému řediteli SFŽP uveřejnili.

Knížákův "estébák" nestačil. Michálek to schytává dál

Proti většinovému názoru na kauzu kolem ministra životního prostředí Pavla Drobila se postavil ředitel Národní galerie Milan Knížák. V článku zveřejněném v revue Fragmenty uvedl, že nahrávat si své spolupracovníky, jak to dělal ředitel SFŽP Libor Michálek, je svinstvo, které srovnal s „estébáckými" metodami.

„Jsme rádi, že se konečně náš medii tak hypnotizovaný národ probudil a snaží se myslet někdy i vlastní hlavou," glosuje množství reakcí šéfredaktorka Fragmentů Ivana Haslingerová. Ta stojí zcela jednoznačně na Knížákově straně a nahrávání spolupracovníků, svého šéfa nebo politiků považuje za nemravné způsoby.

O co jde?
Michálek odporný estébák není, pane Knížáku 
Knížák se naštval na Drobilova kata: Odporný estébáku ...    

Skandály narušují klid vlády na práci a přivolávají státní bankrot

„V situaci, kdy míra zadlužení státu je čtyřicet procent a situace je opravdu nesmírně vážná, volá po nepokoji v zemi jen opravdový nezodpovědný hazardér, kterému nezáleží na občanech, ale jen na svém osobním prospěchu a zviditelnění se," uvádí Haslingerová s tím, že naše země nepotřebuje neustále vyvolávané nové a nové skandály.

Podle šéfredaktorky vyhovují kauzy pouze neschopným zakomplexovaným politikům, ziskuchtivým médiím a samozřejmě opozici. „Pokud vláda nebude mít klid k práci, tak dříve či později nastane státní bankrot. Lidé si neuvědomují, co by pro ně bankrot státu znamenal," varuje Haslingerová, že při státním bankrotu by nastala měnová reforma jako kdysi v padesátých letech.

Je třeba se modlit za to, aby se premiér vypořádal s ekonomickou katastrofou

„A každý z nás by se měl proto modlit, aby se premiéru Petru Nečasovi podařilo s touto ekonomickou katastrofou, převzatou po minulých zelených a socialistických vládách, vypořádat a nevolat jeho neustálou kritikou po vládní krizi. Vrátila by se nám všem jako bumerang," upozorňuje šéfredaktorka Fragmentů, že vládní reformy budou sice nepopulární, ale zachrání nás před mnohem větším ožebračením.

Foto: Kateřina Kašparová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…