Michálek odporný estébák není, pane Knížáku

04.01.2011 9:44

Ten, kdo je pro část národa hrdina, jenž se dokázal postavit proti korupci, je pro šéfa Národní galerie Knížáka bezcharakterní a nedůvěryhodný člověk. Za tato slova však extravagantní umělec sklidil od čtenářů ostrou kritiku.

Michálek odporný estébák není, pane Knížáku

Velký ohlas mezi čtenáři ParlamentníchListů.cz vzbudil pondělní článek „Knížák se naštval na Drobilova kata. Odporný estébáku ...", v němž se někdejší generální ředitel Národní galerie Milan Knížák ve vystoupení na "hradní" revue Fragmenty pustil do bývalého ředitele Státního fondu životního prostředí Libora Michálka za to, že si nahrával rozhovory, v nichž očekával, že bude konfrontován s korupčním jednáním.

Knížák považuje za nechutné to, že nikdo otevřeně neřekne, že nahrávat si své spolupracovníky, svého šéfa nebo politiky, je absolutní svinstvo. Odsuzuje i způsob, jakým se kauza dostala na veřejnost a označuje ho dokonce za „estébácký".

„Pro mne je takový člověk nedůvěryhodný, bezcharakterní a připadá mi odporné se s ním vůbec bavit," odsoudil Knížák Michálka, kterého ale značná část veřejnosti oslavuje.

Šéfovi galerie vyčetli, že by se mu rozkradení miliard asi hodilo

V následné diskusi, která se k článku strhla, měli početně významně navrch Michálkovi příznivci. Jeden z nich vyčetl Knížákovi, že by se mu hodilo, kdyby se ty miliardy, o které šlo, rozkradly. A Michálka navrhuje na metál. Jiný si všímá toho, že Knížáka nezajímá skutek, ale točí se na tom, jak kdo získal důkaz. To je podle diskutujícího odvádění pozornosti od hnusného korupčního pokusu.

Další ze čtenářů žasne, jak si může dovolit taková nula, po které je vidět jen ostuda, veřejně kritizovat upozornění na korupci. „Je vidět, že ten člověk bez svědomí a morálky si nevidí ani na špičku nosu. Utrácet miliony (samozřejmě státní) za nesmysly, které ta nula obhajuje jako umělecká díla pro Národní galerii umí i člověk se základním vzděláním," tepe diskutující šéfa Národní galerie.

Po článku skočili i členové facebookového Fanclubu Libora Michálka

Přestože se uvedený článek objevil jen mezi dalšími zprávami, stal se nejdiskutovanějším pondělním článkem na webu ParlamentníListy.cz. Dokonce členové facebookového Fanclubu Libora Michálka si ho prolinkovávali na své stránky a upozorňovali na něj další přívržence odvolaného vysokého státního úředníka.

Zastání našel odvolaný ředitel SFŽP i mezi nejvyššími ústavními činiteli. Nový předseda Senátu Milan Štěch se před dnešním slavnostním obědem s prezidentem Václavem Klausem na Pražském hradě nechal slyšet, že se bude zajímat o pozadí údajné předvánoční dohody mezi vládou a hlavou státu, a také o to, proč se z mnoha úst politiků ozývaly hlasy, které odsuzovaly i odvolaného Michálka, který na možnou korupci upozornil.

K věci:

Vesecká prý ovlivňuje vyšetřování "kauzy Drobil" 

Protikorupční policie šetří Nečase a Johna 

Foto: Kateřina Kašparová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…