Paroubek chce Kočkoviny levně. Nový název: Ďuričkoviny

15.01.2011 9:04

Poslanec a bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek zveřejní na svých webových stránkách Vaševěc.cz knihu Bohumíra Ďuričky. Za autorská práva zaplatí cenu pouze symbolickou, přestože se jejich cena pohybuje v řádech milionů.

Paroubek chce Kočkoviny levně. Nový název: Ďuričkoviny

Bývalý předseda ČSSD, Jiří Paroubek chce knihu Bohumíra Ďurička vydat na svém webu a dokázat tak, že se jí nebojí.

"Knihu zveřejním během několika dní. Celou. Myslím, že je tam jen symbolická cena," řekl Paroubek v Mladé frontě Dnes. Paroubek získá práva na nevydanou knihu Kočkoviny Bohumíra Ďurička, který si stále odpykává trest za za vraždu Václava kočky mladšího.

Paroubek chce zveřejněním knihy ukázat, že v ututlání obsahu knihy, v niž Duričko píše i o něm, "nejel".

Je lepší knihu vydat, než obsah démonizovat 

Předběžnou dohodu o zveřejnění uzavřeli Paroubkovi spolupracovníci v pátek dopoledne. "Když se na všechno přišlo, je lepší knihu vydat, než nechat její obsah démonizovat. Ostatně, je už dávno po volbách," řekl MF Dnes zdroj, který je o obchodu informován

Kočkovi nemají slov

Rodina Kočkova je pobouřena, nelíbí se jim, že knihu bude distribuovat právě Paroubek."Na to už ani nemám slov. S několika vykřičníky," řekl bratr zavražděného Jan Kočka.

Cena, kterou web zaplatí, bude jen symbolická

Autorská práva na Kočkoviny má skupina lidí blízkých Paroubkovi. Oficiálně drží práva realitní firma Gitero Estates s.r.o., kterou vlastní společník advokáta Miroslava Jansty. Ten často pracuje pro sociální demokracii a dříve i osobně pro Jiřího Paroubka.

Šéfredaktor webu VašeVěc.cz Ondřej Macura už knihu stačil překřtít na "Ďuričkoviny".

Cena, za niž portál práva koupí, je zajímavá. Realitní společnost za ně zaplatila pravděpodobně 2,5 milionu. Otázkou je, zda by poslanec Paroubek tyto peníze měl.

"Myslím, že je tam jen symbolická cena, kterou portál zaplatí," říká Paroubek. Což ale znamená, že realitní firma daruje Paroubkovi práva, za něž zaplatila miliony, přestože by za ně dostala od komerčního vydavatele daleko více.

Související:

VašeVěc chce vydat Kočkoviny. Paroubek o tom neví

Kočkovi se vztekají. Skutečně Ďuričko dostal "držkohubné" za miliony?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …