Rath Bártovi: Urážky od Ferdy mravence neberu. Johnovi: Jste jako bezdomovec

03.02.2011 11:39

Kdo by si myslel, že David Rath se včera vyčerpal ve slovních útocích na půdě Poslanecké sněmovny, ten by se pletl. Zatímco ve středu se navážel do premiéra Nečase kvůli jeho údajně přítelkyni na Úřadu vlády, tak dnes se Rath při sněmovních interpelacích pustil do cupování Radka Johna a Víta Bárty. Zejména u Bárty si smlsnul.

Rath Bártovi: Urážky od Ferdy mravence neberu. Johnovi: Jste jako bezdomovec

„Nebuďte jako majitel ABL a Věci veřejných," řekl ve slovní přestřelce poslanec a středočeský hejtman David Rath vůči ministrovi vnitra Radku Johnovi. Toho Rath interpeloval kvůli zakázce pro firmu Abas, která je distributorem bezpečnostních systémů na českém trhu. Rath chtěl v interpelaci na Johna vědět, zda Abas skutečně vstupuje to tendru České pošty na zajišťování a přepravování cenin a hotovostí a jestli v tomto tendru hraje nějakou úlohu nynější poradce Johna Václav Jahodář, který měl být kdysi zaměstnancem České pošty.

John na to odvětil, že mu není o tomto tendru nic známo, žádný takový tendr vůbec neexistuje a Václav Jahodář s ním nemá nic společného. Rath ale následně diskuzi otočil a začal útočit na Johna kvůli zakázce firmy Ora print na vydávání časopisů pro VZP. Johna kromě jiného označil za nastrčeného bílého koně a přirovnal ho k bezdomovci. "To jste na úrovni bezdomovce, který něco podepíše a potom zmizí a dostane za to zaplacenou večeři," prohlásil Rath.

Nejste v kabaretu, hřínal na smějícího se Bártu

Tomu se ale Bárta ve své ministerské lavici upřímně smál „Nejste v divadle nebo v kabaretu, abyste tady předváděl maňáskové divadlo," zareagoval na něj ostře Rath.

Bárta si to však nenechal líbit. Za sněmovním pultíkem se do Ratha ostře pustil slovy o bigamistech. „Byl jsem zde osočen, že z této slovutné místnosti dělám kabaret a že jsem majitel politické strany. Jak ale může bigamista říkat takové věci? Člověk, který je bigamista a naprosto bezskurpulózním způsobem si doma dělá soukromé gymnázium, tak tento kabaretní herec mne bude o něčem takovém poučovat? Vnímám ale kabaret a těším se na další vtipné číslo," hřímal Bárta. Ratha také označil jako ruského gubernátora, neboť si prý podobně počíná při řízení Středočeského kraje.   

„To, že mne označil jako ruského gubernátora, tak tyto urážky od Ferdy mravence, který dělá práce všeho druhu, neberu vážně, " burácel Rath, čímž narážel na módní styl Bárty, který často nosí kolem krku šátky. Rath se pak pustil do rozebírání podnikání firmy ABL.

„Já jsem zbohatnul na ostraze obchodních center, ale začal jsem s pěti sty v kapse a skončil jako podnikatel s firmou s miliardovým obratem, což pro ruského gubernátora je těžko pochopitelná věc," útočil Bárta.

Rath na to zmínil, že na rozdíl od něj však „neinstaluje své nejbližší do nejvyšších pater politiky." Bárta pak kontroval tím, že Rathova bigamie souvisí úzce s farmaceutickým průmyslem, a tak u něj existují  konflikty zájmů a „dají se lehce pojmenovat."

Kontroverzní projev Davida Ratha ZDE

„Je to neuvěřitelná drzost od pana Ratha, neboť má doma zaměstnance Zentivy. Moje žena je v politice o sedm let déle, než já," uťal diskusi Bárta a poslancům slíbill, že je to dnes již naposledy, co si ve sněmovně „honí ego."

Slovní přestřelky mezi politiky trvaly zhruba hodinu.

Již včera Rath útočil

Rath už "zabodoval" slovní ekvlibristikou ve sněmovně včera, když se projednával zákon o úpravě cen léků.  "Pan premiér mi za zády něco vypráví o přítelkyních. Pane premiére, vy jste zrovna ten poslední, který může vyprávět o přítelkyních. Běžte se na svůj Úřad vlády podívat, kdo je vaše přítelkyně, a udělat si pořádek doma v rodině, než abyste mě vyrušoval nemístnými poznámkami," hřímal ve středu Rath za sněmovním pultíkem. Zjevně tím narážel na Nečasovu spolupracovnici Janu Nagyovou.

Bulvární média v minulosti spekulovala o jejich vztahu. Rath má přitom poměr s Renatou Horkou, která je svázána s různými farmaceutickými firmami i s Českou lékařskou komorou, ač je ženatý s Evou Rathovou.

Útok Ratha na Nečase zde:

Co dalšího v hodinové slovní přestřelce zaznělo?  "Vy jste se přiznal, že máme místopředsedu vlády, který hrál bílého koně v kontraktu na 120 milionů. To jste na úrovni bezdomovce, který něco podepíše a potom zmizí a dostane za to zaplacenou večeři," prohlásil Rath směrem k Johnovi.

Když Rath chtěl znát Johnovy poradce na ministerstvu vnitra, tak John odvětil: "Vy zřejmě potřebujete mnoho poradců, že vám nestačí, že k uvedenému datu jsem měl dva poradce. Jestli vy máte poradce na íča číča a nechci to dál specifikovat, ještě by mohli být další. " Rath na to reagoval slovy, že číči jsou v kalendáři jiné politické strany než jeho. Narážel tím na kalendář, který nafotily představitelky  

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…