Nechceme nabídku ředitelky na zvýšení platů, řekli doktoři z Plzně

08.02.2011 17:19

Lékaři z Fakultní nemocnice v Plzni odmítli nabídku ředitelky nemocnice na zvýšení platů a své výpovědi nestáhnou. Odpoledne se tak rozhodli na schůzce místního odborového klubu.

Nechceme nabídku ředitelky na zvýšení platů, řekli doktoři z Plzně

"Chci jim dát nabídku, která se neodmítá, pokud přesto odmítnou, pak si myji ruce," prohlásila v pondělí pro ParlamentníListy.cz ředitelka nemocnice Jaroslava Kunová. Vysvětlila, že v dopise nabídla doktorům peníze, které požadovali v rámci připojení se k výzvě Děkujeme, odcházíme. Šlo o osm až 12 tisíc korun k platům navíc. 

"Nabízím to zvýšení, co původně požadoval Lékařský odborový klub. To znamená osm, deset a dvanáct tisíc měsíčně podle tříd," řekla Kunová ParlamentnímListům.cz. Nabídka ministra je přitom daleko menší - pět až osm tisíc. K navýšení platů lékařů chce prý nemocnice využít svých finančních rezerv.

"Tato nabídka je pro nás nepřijatelná. Nemá v sobě žádné záruky, že navýšení platů bude trvalé," uvedla již dříve lékařka Jitka Seidlerová. Teď své ne řekli i jiní lékaři a to údajně po konzultaci s odboráři na schůzce místního odborového klubu.

Přitom ještě v pondělí řekl šéf plzeňských odborů Štěpán Bejvančinský, že se mu nabídka zdá zajímavá. "Mně osobně ta nabídka zajímavá přijde, když je to ještě nad rámec toho, co nabízí ministr," potvrdil ParlamentnímListům.cz Bejvančinský. Vedle členů Lékařského odborového klubu ale v akci Děkujeme, odcházíme dali výpovědi i ti doktoři, kteří členy LOKu nejsou.

Související:

"Pokud lékaři výpovědi nestáhnou, nedostanou peníze ani ti, kteří odejít nechtějí, musí se solidárně dohodnout," uvedla v pondělí Kunová.

SLEDUJEME téma exodus lékařů

Ředitelka plánovala, že jim peníze dá jen tehdy, když lékaři okamžitě stáhnou výpovědi a začnou spolupracovat. Podmínkou je i to, aby udrželi finanční limity v klinikách včetně center. Ministerstvo zdravotnictví krok ředitelky uvítalo.

Nemocnici chce opustit 70 lékařů,  zatím vzal výpověď zpět jen jeden neurolog. Zařízení přitom hraje významnou roli nejen pro Plzeňský, ale i pro Karlovarský kraj. K navýšení platů lékařů chce nemocnice využít svých finančních rezerv.

Čtěte také:

  • Hnusné a nefér? Bulvár vyděsil čtenáře smrtí novorozeňat
  • Plzeňský kraj vyzrál nad exodem. Péče zajištěna
  • Lékaři dostali nabídku, která se neodmítá. Zatím v Plzni
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: olb

    Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

    Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

    Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

    13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

    Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…