John rýpal do Dobeše: Já bych Machálkové odměny nedal

23.02.2011 7:49

Ač ministr školství Josef Dobeš (VV) nevidí na odměňování svých podřízených nic podivného, lídr jeho strany Radek John má názor jiný. Dobešovy excesy tak strana v úterý řešila dokonce dvě hodiny.

John rýpal do Dobeše: Já bych Machálkové odměny nedal

Kolem ministra školství Josefa Dobeše (VV) začíná být horko. Kromě nepřiměřeně vysokých odměn jím nově zmítá třeba aféra kolem sledování úředníků, nebo kontroverzního Ladislava Bátory, který se stane jeho náměstkem.

A Dobešovy kauzy se nelíbí zřejmě nejen veřejnosti, ale i jeho spolustraníkům. Právě Věci veřejné prý v úterý o jeho chybách při vedení resortu hovořily dokonce dvě hodiny.

Jednal bych jinak, přiznal John

Deník Právo o detailech jednání informoval přímo předseda strany Radek John. „O odměně pro paní Machálkovou jsme se bavili a ministrovi Dobešovi jsem řekl, že se mi to nelíbilo. Já bych to neudělal, to říkám otevřeně," řekl.

John ale dodal, že úniky emailové korespondence či výše odměn podle něho ukazují na to, že je proti Dobešovi vedena diskreditační kampaň.

Noční můra Bátora

Řeč se na jednání Véček točila dle Práva i kolem Ladislava Bátory, muže s minulostí z extremistické Národní strany z dob Petry Edelmannové. Podle informací, které jako první přinesly ParlamentníListy.cz má od 1. března nastoupit jako Dobešův první, tedy nejdůležitější náměstek.

Vystřídal by tak Evu Bartoňovou z ODS. Ta je ve funkci už od první Topolánkovy vlády v roce 2006. Rošáda v obsazení postu by tak mohla způsobit další koaliční hádku.

Bátora nyní šéfuje euroskeptické Akci D.O.S.T., která dlouhodobě podporuje prezidenta Václava Klause. Ve vedení resortu má mít na starosti rozpočet, ekonomiku, správu a paradoxně i čerpání fondů EU. V rámci této agendy ministerstvo spravuje 130 miliard. "

Jeho jméno ale napříč politickým spektrem působí téměř jako pověstný rudý hadr na býka. Například stínová ministryně školství za ČSSD Vlasta Bohdalová označila informaci o Bátorově nástupu za šokující.

Bohdalová oněměla

„Na chvíli jsem oněměla. Tento zvláštní člověk prošel asi sedmi stranami," řekla v úterý s tím, že Bátora naposledy kandidoval do Senátu za Suverenitu Jany Bobošíkové.

Zda se tak nakonec Bátora na post Dobešova náměstka skutečně dostane, nebo si ministr jeho jmenování rozmyslí, zatím není jasné. Čas na to, aby svůj záměr změnil, má šéf resortu do příštího týdne. 

Více čtěte:

MŠMT: Informace o jmenování Bátory náměstkem jsou pouze spekulativní
Dobešův náměstek: Jsem extremista. Odsoudil jsem romského zloděje
Prohradní Bátora bude prvním náměstkem ministra Dobeše

Ministr Dobeš se zapletl. S odměnou pro šéfku svého sekretariátu

Bohdalová (ČSSD): Ministr Dobeš by měl zveřejnit výši odměn, které resort zaměstnancům dal

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…