Hašek přitvrdil. Po pšoucích teď ODS chrochtá u koryta

26.02.2011 20:43

Přesně za tři týdny začne v Brně volební sjezd ČSSD a jeden z kandidátů na předsedu Michal Hašek začíná přitvrzovat ve své rétorice. Je otázka, zda důvodem je právě blížící se sjezd strany, nebo znechucení jihomoravského hejtmana aférami koalice. V minulosti totiž obvykle vystupoval klidně a věcně. Podle jednoho z nejbližších Haškových spolupracovníků Zdeňka Škromacha je důvodem pro přitvrzení vládní politika.

Hašek přitvrdil. Po pšoucích teď ODS chrochtá u koryta

V pátek nechal Michal Hašek rozeslat médiím článek „Maléry pana účetního", kde mimo jiné píše, že vládní ODS mlaská u koryta. Už před časem jej rozlítily výroky šéfa jihomoravské ODS Kadrnky, které označil za jedovaté pšouky.

Byl k vládě vždy tvrdý

Zajímavé je, že k tvrdšímu Haškovi kurzu se všichni v ČSSD vyjadřují opatrně. "Michal Hašek byl vždycky vůči vládě tvrdý. Jenom bych řekl, že v současné době je k tomu mnohem více důvodů. Už to nejsou jen necitlivé reformy, ale také neřešené aféry ministrů," řekl v možné narážce na nová zjištění kolem ministrů Vondry a Dobeše ParlamentnímListům.cz místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Čtěte také:
Hašek: Nechci, aby se z ČSSD stávala druhá komunistická strana
Škromach je tyranosaurus. A Slávek byl vždy ten druhý na skútru
Kdyby šéfa ČSSD volili občané, zvítězil by Hašek
Hašek trvá na tom, že sociální stát 20. století potřebuje revizi

„M. Hašek se chová stále stejně a předvídatelně. Čas od času a právě s blížícím se sjezdem jsou jeho výroky některými politiky různě posouvány," prohlásil další místopředseda a spolupracovník Haška Milan Urban.

Proč se k Haškově přitvrzení nechce vyjadřovat, vysvětluje odpověď poslance a stínového ministra vnitra Jeronýma Tejce. „Nechci to komentovat, jsem podporovatelem Bohuslava Sobotky a hodnocení Michala Haška by ode mě v této věci nebylo objektivní," sdělil Tejc.

Z dua kandidátů na předsedu ČSSD Hašek-Sobotka je jihomoravský hejtman považován za umírněnějšího. Jeho ideový dokument "Desatero nové ČSSD" kritizoval například spojenec Sobotky, expředseda Jiří Paroubek.

Daně jako v Pyšné princezně

„ Lidé si opět mají po dvaceti letech utahovat opasky, zatímco ODS mlaská u koryta způsobem ve 21. století nevídaným. A to není konec. Nečasův plán je jasný - chudí budou ještě chudší a bohatí rozdíl téměř nepocítí. V rámci daňové reformy se pak třeba Nečas nechá inspirovat výběrčím daní z Pyšné princezny, chudému lidu bude standardně kladena otázka - „daně už jsi, občane, zaplatil? I ty na příští rok?" Hlavně aby bylo z čeho podělit kořist. Tu na Blanku (pomalu nejdražší tunel na světě), tu na Sašu (skvěle ozvučená konference)," píše v Maléru pana účetního Hašek.

Perla lékařského exodu

„Jiří Kadrnka by se měl ihned omluvit za tuto nehoráznou lež a přestat vypouštět podobné jedovaté pšouky, kterými zjevně maskuje totální neschopnost Nečasovy vlády a ODS situaci ve zdravotnictví vyřešit v zájmu občanů," reagoval před časem pro ParlamentníListy.cz Hašek na prohlášení předsedy jihomoravské ODS Jiřího Kadrnky. Kadrnka politického rivala z jižní Moravy Haška v době vrcholící akce Děkujeme, odcházíme nařkl, že exodus lékařů sám inspiroval. Vztahy mezi oběma muži jsou na bodu mrazu už od doby, kdy lídr ODS Kadrnka vypověděl Haškovi krajskou koaliční smlouvu, díky které musel v polovině volebního období Hašek přizvat do krajské rady lidovce.

„Připadá mi nevkusné, že hejtmani v čele s panem Haškem tuto akci s LOK vymyslí a zaštítí, dokonce jako na Vysočině jmenují ředitelem nemocnice člena vedení LOK, který má zájem na co největším počtu výpovědí lékařů, a pak se snaží vytvořit dojem, že nám pomohou," uvedl před několika týdny Kadrnka.

Sledujeme téma Volba předsedy ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…