Komentátor Práva: Vláda připomíná perský trh

28.03.2011 9:23

Způsob fungování současné české vlády připomíná perský trh. Tak se vyjádřil ve svém komentáři Alexandr Mitrofanov. Demonstrativně odchází, aby se vzápětí zase vrátila. A dodává - nevládne ještěn ani rok, ale už křičí, vyhrožuje, lomí rukama. Ve srovnání s perským trhem má však podstatně větší obecenstvo.

Komentátor Práva: Vláda připomíná perský trh

Alexandr Mitrofanov poukazuje i další souvislosti, jež se dají najít mezi působením české vlády a situací, která je známá cestovatelům z perských trhů. Uvádí, že teatrální bušení v prsa, procítěné řeči a výzvy pronášené přidušeným hlasem jakoby pod náporem emocí, přenesli vládní politici přímo do sněmovny. "Je to totiž záruka, že všechno bude opakovaně v televizi," píše komentátor Práva.

Připomíná však také to, že na perském trhu trvá smlouvání se všemi divadelními atributy pouze do chvíle, kdy je zpečetěna dohoda o ceně. Pak ztrácejí partneři o sebe zájem a jdou si za svým. Bazary jsou však také místem, kde často vznikají masové rvačky a dokonce vážné nepokoje. To, když na sebe narazí dva zájmy, které nelze sladit.

Komentář, v kterém se snaží Mitrofanov najít odpověď na otázku, zda máme ve vládě ještě vůbec koalici, když jedna strana ze tří odmítá vpustit místopředsedu hlavního strategického partnera a ministra obrany na důvěrná jednání vládních partají, také uvádí, že možná tedy koalici stále máme - ale že už skoro vymřela.

Více: Ani Schwarzenberg už Vondru na jednání K9 nechce

"Soudím, že věrohodnost jakýchkoli reforem vzešlých z tohoto uvedeného "perského trhu" padá k bodu mrazu. Užaslí diváci však z tohoto kusu utéct nemohou - volby jsou totiž zatím daleko," uzavírá své zamyšlení komentátor deníku Právo.

Čtěte také:
Mitrofanov: Vývoj v Praze bude mít vliv hlavně na ČSSD
Vláda dělá reformu z blbosti. Senior Zeman ohrožoval Jílkovou holí

Vláda se chová jako Alibaba a 40 loupežníků, bouří odborový boss

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …