Stíhání Jančíka opět zastaveno. Chybí důkazy

29.03.2011 10:52

Státní zástupce minulý týden zrušil obvinění někdejšího starosty radnice Prahy 5 a bývalého místopředsedy ODS Milana Jančíka. Učinil tak na základě stížnosti Jančíkova advokáta Jiřího Teryngela.

Stíhání Jančíka opět zastaveno. Chybí důkazy

Jedná se přitom už o druhé zastavení trestního stíhání Jančíka kvůli jeho aktivitám na radnici Prahy 5. Státní zástupce zároveň zadal protikorupční policii, aby obvinění Jančíka lépe podložila.

„Potvrzuji, že jsem zrušil lednové usnesení o zahájení trestního stíhání Milana Jančíka pro trestný čin zneužití pravomoci veřejného činitele," řekl Právu žalobce Augustin Hrbotický z plzeňského státního zastupitelství.

Jančík je vyšetřován policií kvůli smlouvě, kterou radnice pod jeho dohledem uzavřela s firmou Agentura Praha 5. Jednalo se o postoupení pohledávek na dlužném nájemném přesahujícím částku 63 milionů korun. Společnost si tím měla přijít na nejméně 8,4 milionů korun.

Hrbotický tvrdí, že usnesení policie bylo nedostatečně přezkoumatelné a nemělo potřebné náležitosti. Teryngel, advokát Jančíka, prohlásil, že v policejním spisu chybějí důkazy o výši zisku obchodní společnosti Agentura Praha 5. Na základě předložených důkazů prý ani nelze posoudit, k jaké škodě na majetku došlo na radnici Prahy 5.

V pořadí druhé trestní stíhání, které bylo zastaveno

Protikorupční policie obvinila Jančíka poprvé už na konci minulého roku. Stíhání ale zrušil státní zástupce z Prahy 5 Martin Černý. Vyšetřovatelé ale dostali pokyn, aby znovu zahájili trestní stíhání, ve kterém Jančíkovi hrozil přísnější trest.

Po novém obvinění musel o stížnosti na trestní stíhání rozhodnout jiný státní zástupce.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…