Slepice. Nemělas mít děti, napsal Škárka o samoživitelce od Jílkové

05.04.2011 13:28

Poslanec a výkonný místopředseda Věcí veřejných má sice teď asi jiné starosti, než řešit nějaké urážky, které vypustil na svém blogu vůči Kateřině Březové, ženě z lidu, která se proslavila v pořadu ČT Máte slovo s Michaelou Jílkovou. Přesto, podle Březové blog i současná poslancova aféra ukazuje, že Škárka je asociál a jeho strana jen podnikatelský záměr.

Slepice. Nemělas mít děti, napsal Škárka o samoživitelce od Jílkové

Připomeňme, že Kateřina Březová ve zmíněném pořadu proslula, když ministrovi průmyslu Martinu Kocourkovi (ODS) vmetla do očí: „To je svinstvo, co děláte! Styďte se! Jste zbabělá vláda, nic víc." Reagovala tak na Kocourkovu obhajobu chystané důchodové reformy. Ta podle Březové ožebračuje střední třídu.

Je to slepice, měla se líp učit

„Seriozní odborné debaty či výstupy (např. Bezděkovy komise) jsou dávány na jednu roveň s laickým, emotivním hlasem lidu. Naprosto nechápu, jak se hrdinkou dne mohla stát slepice samoživitelka, která v pořadu Máte slovo pokřikovala na ministra průmyslu a obchodu nadávky bez jediného logického argumentu," napsal posléze ve svém blogu Jaroslav Škárka.

Celý článek J. Škárky ZDE

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV 

„To, že je samoživitelka a nemůže děti uživit, není argument, buď se měla líp učit a víc vydělávat, nebo si nepořizovat děti," dodal véčkař. Ten sám má nyní starostí nad hlavu po té, co se před novinářkou týdeníku Respekt rozpovídal o tom, že dostává od ministra Víta Bárty peníze za loajalitu ke straně. Novinářka jej při zpovědi tajně nahrávala. Po zveřejnění nahraných informací nicméně poslanec označil svá vyjádření za mystifikaci, která měla vytrestat neetické chování novinářky.

Takhle se politik vyjadřovat nesmí! 

„Radili mi známí, abych to dala k soudu na ochranu osobnosti, že bych to mohla brát jako urážku od něj. Ale já tohoto pána neberu vážně, protože to není podle mě skutečný politik. Do politiky si šel jenom vydělat peníze a moc slušnosti a inteligence nepobral," sdělila ParlamentnímListům.cz Březová.

Že poslanec Škárka přestřelil, potvrdila ParlamentnímListům.cz i socioložka Jiřina Šiklová. „Pan Škárka šel do politiky a takhle o lidech prostě mluvit nesmí. Tak do politiky neměl lézt, protože když tak učinil, měl předpokládat, že je to určitá řehole," myslí si pro ParlamentníListy.cz Šiklová. „Pak se nemůže divit, že se dozví, že je nafoukaný, nevzdělaný, neumí se chovat," dodala.

Na dokreslení dodejme, že média v těchto dnech opakují i jiné Škárkovi perličky. „Do tramvaje nastoupím jedině tehdy, když není zbytí, protože špinavé sedačky, upatlaná madla, ukrajinští dělníci ve špinavých montérkách, kteří se na mě lepí ze všech stran, a smradlaví spící bezdomovci nejsou pro mě lákadla ve prospěch městské dopravy," zní jeden z kontroverzních výroků poslance Škárky. Jindy zase uvedl, že „levice se zastává flákačů a tupců a trestá lidi schopné...".

Věci veřejné? Podnikatelský subjekt

Právě výroky zmíněného poslance jsou pro Kateřinu Březovou potvrzením toho, proč Věcem veřejným nedůvěřovat. „Já Věcem veřejným vůbec nevěřím, to není politická strana, ale podnikatelský subjekt založený panem Bártou, aby se dostal k moci, a to se mu podařilo," myslí si matka samoživitelka. Podle ní Věci veřejné podrazily svoje voliče. „Nesplnily vůbec nic ze svých slibů, jen se chtějí udržet za každou cenu u koryt bez toho aby je lidi zajímali," dodává.

Samoživitelka Kateřina Březová v akci:
Svinstvo, zbabělá vláda, řekla samoživitelka. Lituje, že tam nebyl Kalousek
Žena, která křičí na ministry, pokračuje: Kalousek je zločinec
Ukřičela ministra, teď vzkazuje: Buď budu spořit, nebo topit

Škárka je asociál a uplacen byl...

„Kdyby je doopravdy lidé zajímali, nemohli by zvedat ruce pro asociální návrhy této vlády. A pan Škárka je klasickým výplodem této strany. Asociální člověk s až fašistickými názory. Já se s ním zahazovat u soudu nebudu, protože jeho výroky a nejen k mé osobě jsou ubohé," konstatuje Březová.

Pokud jde o současnou Škárkovu aféru, je přesvědčena, že první vyjádření poslance, že je uplácen za loajalitu ke straně, byla pravdivá. „Ta výmluva, že šlo o mystifikaci, je opravdu výmluva, podobně jako to dělají malé děti ve školce. Ale já jsem po téhle informaci přesvědčená, že to takhle v té straně chodí," uzavřela Březová.

ParlamentníListy.cz se v průběhu dne několikrát pokusily poslance Škárku kontaktovat, vždy neúspěšně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…