Čural jsem s Obamou, chlubil se Kalousek u Krampola

06.04.2011 4:11

REVUE Nikdo není dokonalý. Ale všichni mají nějaké vtipné příběhy ze života. S těmi svými se v úterý večer na obrazovkách televize Prima pochlubil i ministr financí Miroslav Kalousek. V jeden den prý například podával ruku královně a čural s americkým prezidentem.

Čural jsem s Obamou, chlubil se Kalousek u Krampola

Ministr financí opět dokázal, že umí sršet vtipem. "S panem prezidentem Obamou jsem se setkal několikrát, ale nikdy v USA," začal vyprávět hned na začátku pořadu Jana Krampola Nikdo není dokonalý. "Jednou se mi stalo: na dlouhém jednání G20 jsem si musel odskočit, tak stojím a najednou koukám - vedle mě stál prezident Obama." Publikum se rozesmálo. "Tak jsem přijel domů za dětmi," pokračoval ministr. "A povídám: milé děti, váš otec si v jeden den podal ruku s anglickou královnou a vyčural se s americkým prezidentem."

Podle Kalouska je nutné umět se sám sobě zasmát. "Kdo si neumí udělat legraci sám ze sebe, tak toho nikdo nebere vážně," podotkl. A pak začal chrlit vtipy. Nejprve se "opřel" do předsedy své strany. "Schwarzenberg přijde do nebe," začal. Publikum včetně Krampola se rozesmálo. "Přesně takhle reagoval Karel," rozzářil se Kalousek. "A já mu říkám: Ne Karle, tohle ještě není pointa." Ve zbytku vtipu svatý Petr Schwarzenberga napomíná, ať se chová uctivě a nesměje se tak pořád. A Schwarzenberg odpovídá: Já si nemůžu pomoct, oni si dole ve sněmovně pořád myslí, že spím.

Psali jsme o pořadu:
Esperanto jsme ještě neochutnali, smáli se Paroubkovi u Krampola
Přepište dějiny: Miloš Zeman v show Jiřího Krampola

Co má společného Zeman a Monica Lewinská? Řešilo se u Krampola

A Kalousek nenechal, s nadsázkou řečeno, nitku suchou ani na Radku Johnovi. "Veze taxikář pasažéra a říká mu: Znám skvělej vtip o policajtech. Pasažér škrobeně odvětí: Asi bych vás měl upozornit, že jsem ministr vnitra. Taxikář jen pokrčí rameny: To nevadí, já budu mluvit pomalu a zřetelně."

Jsem tu jako v nepřátelském prostředí!

Dalšími hosty pořadu byl Kalouskův jmenovec Jan, v současné době pražský zastupitel, a modelka Andrea Verešová. Jelikož se vládní činitel v zábavném pořadu jen tak neobjeví, nenechali si oba hosté ujít příležitost tak trochu si do ministra rýpnout.

"Víte, jaký je rozdíl mezi ministerstvem financí a lesem Řáholcem?" zeptal se Jan Kalousek. "Žádný. Z obou se ozývá: Manko! Manko!"

"Já si najednou připadám jak v nepřátelském prostředí," ohradil se ministr s úsměvem, když na jeho resort padlo několik vtipů za sebou. Nakonec ale jeden "finanční" taky přihodil: "Přijde syn za Kohnem a povídá: Říká se pět procent nebo pět percent? Kohn se k němu nakloní a přísně povídá: Říká se šest percent!"

Pořad se celý nesl v duchu nadsázky. Odlehčené historky hostů protínaly leckdy úsměvné odpovědi náhodných dotázaných, kterých se reportér pořadu ptal na záludné otázky. Divák se tak například dozvěděl, že Ježíše Krista zradil Mecenáš.

Kalousek na Hrad? Já bych šel

Na shodu příjmení obou přítomných politků upozornil i moderátor. "Nebyli byste zmatení? Kdyby se třeba po Praze objevily plakáty 'Kalousek na Hrad!', tak co byste dělali?"

"Já bych šel," reagoval okamžitě ministr. Publikum vybouchlo smíchy. Zastupitel na sebe nenechal dlouho čekat. "To já bych samozřejmě taky šel." A zřejmě s úsměvem. "Já bych šel z Malé strany a Honza z Dejvic," uzavřel ministr.

Čtěte o ministru financí:
Kalousek: Jemnocitní, točte se u tyče, ale do politiky se necpěte
Připadám si jako štvanec, přiznal Kalousek

Kalousek: U Zemana se zastavím taky, ale Bártovy tiskovky škodí

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…