Vláda bez Bárty? ODS a TOP 09 prý už mají napsaný scénář…

07.04.2011 7:50

Problém Věcí veřejných s financováním straníků a s působením samotné partaje začal stoupat do nejvyšších pater. Lidové noviny (LN) již včera psaly o tom, že ODS vymýšlí, jak by vládla bez Věcí veřejných. Špičky ODS a TOP 09 připouštějí, že se nyní chtějí zbavit hlavně Víta Bárty.

Vláda bez Bárty? ODS a TOP 09 prý už mají napsaný scénář…

Celá konstrukce je postavena na tom, že by z Věcí veřejných mohlo na protest proti Bártovi odejít sedm až deset poslanců, kteří by dál podporovali kabinet. Ten by se tak opíral o 101 hlasů  - v případě podpory sedmi véčkařů - a až o 104 hlasů, pokud by jich bylo deset.

Vít Bárta totiž čelí obvinění dnes už bývalého prvního místopředsedy strany Jaroslava Škárky, že mu platil "držhubné" za loajalitu. Peníze si měl od něj brát zhruba od října 2010. Škárka měl inkasovat 55 tisíc korun měsíčně a minulý týden mu prý Bárta v bytě osobně předal dalších 170 tisíc korun.

Bývalý majitel firmy ABL Bárta ale ve večerním emotivním prohlášení popřel, že by s i kupoval poslancovu přízeň. Prohlásil, že Škárkovi stejně jako dalším poslancům z VV pouze půjčil peníze, což prý takto dělal často.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Čtěte také:
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka 

Podle LN ale koaliční partneři připouštějí, že kauza je závažná, ovšem řešení nechávají na samotných véčkařích. Zatím. Přesto odchod z vlády této strany již potajmu spřádají. Architektem takového řešení jsou prý považováni šéfové poslaneckých klubů Petr Tluchoř (ODS) a Kristýma Kočí (VV).

„První jmenovaný to popřel, Kočí v úterý nechtěla nic komentovat a včera nebrala telefon," napsaly k tomu LN.

OBRAZEM Emotivní Bárta
OBRAZEM Tajná schůzka u Bárty

Podrobněji:

„Připravujeme se na nejhorší. Museli bychom se semknout a pokusit se získat pro vládu podporu poslanců VV, kteří by nestáli za Bártou, aby vláda měla ve sněmovně alespoň 103 hlasy," řekl LN zdroj z TOP 09. Chtěl zůstat v anonymitě.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…