Krejčíře propustili na kauci

08.04.2011 14:31

Podnikatel a uprchlík Radovan Krejčíř byl podle rozhodnutí jihoafrického soudu propuštěn na kauci. Ohrožení, že by nyní mohl ovlivňovat svědky a manipulovat s důkazy, jsou jen spekulace, rozhodl soud.

Krejčíře propustili na kauci

Podnikatel Radovan Krejčíř byl za milionovou kauci propuštěn na svobodu. Podle serveru Times Live zaplatil Krejčíř za propuštění půl milionu randů (zhruba 1,3 milionu korun). Jihoafrický soud uvěřil, že Krejčíř nemá v plánu ze země uniknout. "Domnívám se tedy, že zájmy spravedlnosti nebudou ohroženy, pokud bude propuštěn na kauci," citoval rozhodnutí soudce Phillipa Ventera server Times Live.

Krejčíř nemá kam uniknout, tvrdí soud 

Podle obhajovy údajně Krejčíř nemá kam uprchnout. Prokuratura soudu ale namítala, že podnikatel má všechny prostředky k tomu, aby se soudu vyhnul, a žádala, aby soud propuštění na kauci zamítl.

Krejčíř stanul před soudem kvůli podezření na mnohamilionový pojistný podvod, kdy na pojišťovnu fingoval, že má rakovinu.

Státní zastupitel je šokován 

Obavy, že by podnikatel po propuštění mohl ovlivňovat svědky nebo manipulovat s důkazy jsou podle soudu jen spekulace. Státní zástupce byl po rozhodnutí soudce podle reportéra serveru News24 "doslova v šoku".

Krejčíř před soudem prohlásil, že o svém zadržení věděl už týdny před tím, než se policistům sám vydal. Řekl rovněž, že tamní elitní policejní jednotce Hawks poslal dopis s nabídkou spolupráce.

Související:

Krejčíř zřejmě opravdu vraždil

Krejčíř se snažil obelhat Klause

foto:  seychellesweekly.com 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…