U Škárky v bytě se štěnice nenašly, informoval Huml

12.04.2011 12:18

Bývalý výkonný místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka nebyl odposloucháván. Poslanec si nechal zkontrolovat byt specializovanou firmou poté, co další z bývalých členů VV Kristýna Kočí našla v bytě odposlouchávací zařízení. U Škárky se ale nenašlo.

U Škárky v bytě se štěnice nenašly, informoval Huml

V bytě bývalého člena Věcí veřejných Jaroslava Škárky nebyl nalezen žádný odposlech. Škárka si byt nechal zkontrolovat specializovanou firmou poté, co další z bývalých členů nejmenší vládní strany Kristýna Kočí nalezla ve svém bytě odposlouchávací zařízení. To je nyní podrobeno znaleckému zkoumání, aby se zjistilo, zda bylo aktivní, kdo byl výrobcem, či zda to nebyla atrapa.

„Byt pana Škárky firma prohledala v pondělí v noci. Nic tam nenašla. U mě taky nic nenašli," řekl Stanislav Huml. Právě on oběma bývalým kolegům z klubu VV služby u specializované firmy, která patří jeho známému, objednal. Podle Humla nemá firma, která odposlechy vyhledává a odstraňuje, nic společného s bezpečnostní agenturou ABL, která donedávna patřila ministru dopravy Vítu Bártovi.

Policie může zjistit, na jaké číslo se odposlechnutá data odesílala

U Kočí byl odposlech schován v ložnici ve skříni, zhruba dva metry od její postele. Firma odhalila jedno zařízení, které obsahovalo mobilní SIM kartu. Policisté proto mohou zjistit, na jaké číslo odposlechnutá data odesílalo. „Mobilní operátor musí policii sdělit, kam ty informace šly," vysvětlil Huml, který byl do sněmovny zvolen za VV jako nestraník.

Kromě organizace odhalení odposlechů Huml sehnal Škárkovi i Kočí také ochranku. Škárka ji prý má skoro dva týdny, Kočí teprve necelý týden, uvedl Huml. Kočí společně se Škárkou minulý týden podala trestní oznámení na ministra dopravy Bártu kvůli podezření z uplácení. Faktický šéf VV měl dát Škárkovi 170.000 a Kočí 500.000 korun. Bárta ovšem tvrdí, že jim peníze pouze půjčil.

K věci:

V bytě Kristýny Kočí je policie. V ložnici našla štěnici 

Získali jsme sms, kterou ODS varuje členy před Bártou 

Škárka to podělal. Zkazil prý Kočí shánění přeběhlíků 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…