V bytě Kristýny Kočí je policie. V ložnici našla štěnici

11.04.2011 17:22

EXKLUZIVNĚ V bytě Kristýny Kočí je policie. Podle informací ParlamentníchListů.cz zde byla nalezena „štěnice". Nejde samozřejmě o hmyz, ale o odposlouchávací zařízení. Kočí redakci odmítla s redakcí mluvit, nicméně přítomnost policie v bytě potvrdila.

V bytě Kristýny Kočí je policie. V ložnici našla štěnici

Přepis telefonního rozhovoru zní takto: „Prosím? Já se strašně omlouvám, já mám teď nějakou důležitou věc, já mám u sebe v bytě policii," reagovala pro ParlamentníListy.cz Kristýna Kočí. Když redakce ParlamentníchListů.cz potvrdila, že tuto informaci již má, byla Kočí velmi překvapena. „Jak to víte? Ne, Nezlobte se já teď musím vypovídat pro policii, teprve pak to budou vědět média," ukončila Kočí hovor.

"Já mohu potvrdit, že oznámení jsme přijali, to je vše co k tomu mohu říct," potvrdil ParlamentnímListům.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Reagoval tak na dotaz, zda je informace o nalezení štěnice v bytě expředsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných pravdivá.

Podle informací redakce právě v tuto chvíli dorazila na místo kriminální policie.

SLEDUJEME téma: Vládní krize
SLEDUJEME téma: Peníze za mlčení ve VV

Kočí by si měla lépe uklízet

"Měla by si pořádně uklízet," zasmála se prvotní informaci o nalezení štěnice manželka Víta Bárty a místopředsedkyně poslanecké sněmovny Kateřina Klasnová (VV) s tím, že vlastně neví, co víc na to říct.

Obává se, že to zase bude připisováno na vrub bývalé firmě manžela, bezpečnostní agentuře ABL. "Kdybych necítila vážnost situace a odpovědnost občanům, tak bych řekla, že ABL ovládají Marťané. Je to cílené očerňování. Chodí nám řada mailů, některé zlé, ale většina dobrých. Naopak mi poslal mail pán a říkal, že některé produkty firmy ABL se mu líbí," dodává.

Kdo to našel, ten to tam dal

"Moje první reakce je, kdo to našel, protože většinou je to tak, že kdo to našel, ten to tam také dal. Ale nechci to v žádném případě zjednodušovat či podceňovat," uvedl v reakci pro ČT24 exministr vnitra František Bublan (ČSSD).

K věci se již vyjádřil vyjádřil i další odbojný poslanec VV Stanislav Huml, který sdělil, že policie v tomto případě musí konat ze zákona, není třeba podávat trestní oznámení. Doplnil také, že odposlouchávací zařízení bylo nalezeno v ložnici šestadvacetileté poslankyně.

Tluchoř už má jasno

Obavy Kateřiny Klasnové z vinění manželovy firmy už naplnil předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř. Bezprostředně po potvrzení zmíněného nálezu se pro ČT24 vyjádřil, že podobné praktiky firmy ABL jsou zcela nepřijatelné.

Co se stalo v posledních dnech?

Bývalá šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí zveřejnila minulý týden informaci, že od ministra dopravy Víta Bárty dostala obálku s půl milionem v hotovosti. Podle jejich slov si tím Bárta, údajně skutečný lídr VV, kupoval její loajalitu. Kočí vše oznámila na policii a Bártu udala.

Ministr dopravy tvrdí, že nešlo o žádnou formu úplatku, ale o půjčku. Předseda Věcí veřejných Radek John na tiskové konferenci doplnil, že Kočí peníze potřebovala mimo jiné na drahé kabelky. "Jen se na ně podívejte, jaké si kupuje," řekl John do kamer všech českých televizí.

Kočí navíc o víkendu v rozhovoru pro MfD uvedla, že ačkoliv Bárta oficiálně řídí resort dopravy, zve si na porady k sobě domů či na ministerstvo dopravy i klíčové úředníky ministerstva vnitra a školství. Řekla také, že ji poslední měsíc někdo sleduje, zřejmě aby v ní vyvolal pocit nebezpečí.

Ústřední postava strany Vít Bárta si podle ní udržuje loajalitu poslanců v klubu budováním kultu osobnosti. VV se už od minulého týdne zmítají v krizi, kterou vyvolala aféra kolem údajného uplácení poslanců.

Bývalý výkonný místopředseda partaje Jaroslav Škárka a šéfka klubu poslanců Kočí podali na Bártu trestní oznámení kvůli tomu, že se je údajně pokusil uplatit.

Krátce nato byli vyloučeni z klubu i ze strany a klub VV pak opustil i další kritik vedení Stanislav Huml.

Když MfD v pátek zveřejnila informace z dokumentu, podle něhož Bárta vstoupil do politiky, aby získal ekonomickou moc, ministr dopravy oznámil, že odejde z vlády. ODS a TOP 09 však požadují, aby odešli téměř všichni ministři VV včetně předsedy strany a ministra vnitra Radka Johna.

Ačkoli premiér Nečas návrh na jejich odvolání prezidentovi republiky v pondělí skutečně donesl, Václav Klaus rezignace zatím nepřijal.

ZJIŠŤUJEME PODROBNOSTI

Kam dál?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…