Získali jsme SMS, kterou ODS varuje členy před Bártou

12.04.2011 10:42

EXKLUZIVNĚ Nedůvěra mezi vedením ODS a Věcmi veřejnými zdá se dostupuje vrcholu. Vysoce postavený člen ODS poskytnul ParlamentnímListům.cz smsku, ve které má údajně mluvčí občanských demokratů Tomáš Bartovský varovat předáky ODS před komunikací s představiteli Věcí veřejných.

Získali jsme SMS, kterou ODS varuje členy před Bártou

"Dobrý den, doporučuji, abyste při jednání s představiteli a činovníky Věcí veřejných počítali s tím, že hovor může být nahráván. T. Bartovský, mluvčí ODS," zněla údajná SMS. Bartovský v reakci pro ParlamentníListy.cz autentičnost SMS potvrdil.

"Já musím říct, že tady stále cítím jasnou snahu zesilovat hysterii proti mé osobě a toto beru jako přímou součást té snahy," reagoval pro ParlamentníListy.cz Vít Bárta. K situaci v ODS vymezené vůči Věcem veřejným Bárta podotkl, že je nutné se ptát, proč předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř a Kristýna Kočí rozehráli tuto hru.

Sledujeme témata vládní krize a peníze za mlčení ve VV

Varování přišlo po nálezu štěnice

Připomeňme, že v úterý pozdě odpoledne nalezla v bytě Kristýny Kočí agentura, která jí poskytuje ochranu, odposlouchávací zařízení. Vzápětí do médií Petr Tluchoř reagoval se silným prohlášením, když automaticky označil podobné praktiky firmy ABL za zcela nepřijatelné.

Že na Věci veřejně a Bártovu firmu ABL budou padat další skandály si myslí expert na mediální komunikaci Petr Žantovský "Jak praví jedno přísloví, neštěstí nechodí nikdy samo, takže určitě ještě nejsme na konci cesty," reagoval na dotaz, zda si myslí, že kampaň proti Věcem veřejným je u konce.

Už je to kontraproduktivní

S jeho slovy souhlasí i politolog Zdeněk Zbořil. Navíc podle pokračující mediální kauzy cílené na Věci veřejné začínají být kontraproduktivní. „Především to lidem definitivně znechucuje politiku a pak se navíc útoky se dostávají do fáze, kdy už se z Bárty stává mučedník a nikoliv padouch, jak byl původně prezentován," dodal politolog.

Oba pozorovatelé se pak shodli na tom, že finálním cílem možná není Bárta, ale premiér Petr Nečas (ODS). „Já si hlavně nemyslím, že hlavním terčem toho příběhu jen pan Bárta. Celkem bych očekával, že terčem toho finálního příběhu bude pan Nečas. Ale dejme si načas. Třeba se ukáže, že se mýlím," uzavřel za oba Petr Žantovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík, Ondřej Vaněk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…