Nechat si prohlédnout byt mi připadalo absurdní, tvrdí Kočí

13.04.2011 8:49

Konkrétním výhrůžkam zatím bývalá předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí čelit nemusela, ale v rozhovoru pro deník Blesk uvedla, že je neustále sledována a že to vnímá tak, že v ní chce někdo vyvolat strach.

Nechat si prohlédnout byt mi připadalo absurdní, tvrdí Kočí

Život vzhůru nohama má bývalá vyjednávačka za Věci veřejné na schůzkách K9 Kristýna Kočí. Od té doby, co podala trestní oznámení na faktického šéfa strany Víta Bártu pro podezření z korupce, se stala psancem. Hlídají ji osobní strážci, spát jezdí na utajené místo za Prahou, na důležité hovory má zvláštní telefon s tajným číslem, aby nemohla být odposlouchávána.

Čtěte také:

Poté, co jí agentura, která se stará o její bezpečnost, doporučila nechat si prohlédnout byt, přišlo se na to, že má v ložnici instalované odposlouchávací zařízení. „Bydlím v něm dva měsíce. Věřila jsem, že tam budu v bezpečí. O to větší pak bylo moje zděšení, když se nějaké zařízení skutečně našlo," říká Kočí v rozhovoru pro deník Blesk.

Cílem je vyvolat ve mně strach

Prozradit, kolik lidí ji hlídá, však z taktických důvodů nechce. „O počtu nemůžu mluvit. Mám u sebe nějakého člověka, který se stará o moji bezpečnost, a také monitoruje, kdo mne sleduje. Když spíme v hotelu, zůstane vždy někdo na recepci," uvádí Kočí s tím, že od pátku, kdy se vše vyhrotilo, přespává v hotelu mimo Prahu.

S přímým vyhrožováním se zatím nesetkala, podle bývalé šéfky poslanců VV jde ale o náznaky. „Neustále mne třeba někdo sleduje. Není jasné, kdo a proč to dělá. Myslím, že cílem je vyvolat ve mně strach. A samozřejmě i vědět, s kým se scházím a bavím," popisuje Kočí, čemu je v posledních dnech vystavena.

Další tři roky budu klidně nezařazenou poslankyní

Přiznává, že by potřebovala jet do volebního kraje na severní Moravu, ale dokud je situace takhle vyhrocená, tak to dost dobře nejde. „Potřebuju si i odpočinout. Možná koncem týdne pojedeme s partnerem někam do zahraničí. Třeba si na čtyři dny zalyžovat. Pak se už musím chystat na další schůzi sněmovny," plánuje Kočí, která je zvědavá, zda ji někdo z poslanců přestane zdravit či jí odmítne podat ruku.

O odchodu z politiky uvažovala v momentě, kdy jí v bytě objevili štěnice a ona brečela partnerovi v náručí, zda tohle má vůbec smysl. „Ale jsem poslankyní zvolenou za nějaký konkrétní program, lidé mi dali hlasy a čekají, že se zachovám zodpovědně. A já se tak zachovám, ještě tři roky budu poslankyní, klidně nezařazenou," uzavírá ze strany Věcí veřejných vyloučená Kočí.

K věci:

Kočí odposlouchávali rozebraným mobilem, směje se expert 

V bytě Kristýny Kočí je policie. V ložnici našla štěnici 

Odpadlice Kočí: Bylo to jako v sektě. Bárta nám psal projevy a John mlčel 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…