Koalice se obává nových voleb. Oprávněně

18.04.2011 8:41

Pokud se současná vláda rozpadne, dojde na konání dalších voleb. O víkendu zazněly dva názory na jejich výsledek. Jeden předpovídá opětovné vítězství současné koalice. Druhý předpokládá opak, který by znamenal výhru ČSSD a posílení KSČM.

Koalice se obává nových voleb. Oprávněně

S první předpovědí přišel Marek Benda z ODS. Vládní koalice by ovšem mohla zvítězit pouze, pokud se dá dohromady a podaří se jí uskutečnit plánované reformy.

Kdo je ten milovaný státník? Péťa, Mirek nebo Vítek?

„Ale kdo je ten státník, kterého si lid zamiluje, protože ho přivede na rozkvetlou ruku, kde laskavé penzijní fondy jistí naše stáří a štědří mecenáši rozdávají obálky? Péťa? Mirek? Vítek?" ptá se komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov.

Čestný předseda sociální demokracie Valtr Komárek ovšem předpokládá, že voliči ve volbách „smetou politické podvodníky, šejdíře, otevřené korupčníky a všechny nedůvěryhodné politiky."

Cena Vypláchnutý mozek roku

Mitrofanov nepředpokládá, že lidé mají natolik vymyté mozky, aby s nostalgií znovu zvolili tzv. Nečasovu koalici, která pak bude pokračovat v bohatýrských činech na úkor občanů. Přesto se najde řada aspirantů na cenu Vypláchnutý mozek roku. A právě o ně se prý opírají dvě strany ve vládní koalici.

Karolína Peake (VV) i Miroslava Němcová (ODS) se obávají, že by předčasné volby posílily KSČM. Podle Mitrofanova se není čemu divit. Lidé prý raději odpustí komunistům, než aby ve vládě měli dnešní gaunery.

„Ani místopředsedkyně Němcová nechce komunisty ve vládě, „kam se soc. dem. míří". Kdyby tam skutečně zamířili, po současné vleklé frašce by nebylo proč se divit," uzavírá Mitrofanov.

SLEDUJEME téma vládní krize

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…