Odboráři řeší otázku, zda se mají ještě dohadovat s vládou

09.05.2011 10:08

Odboráři se dnes rozhodují, jestli se před plánovanou demonstrací, která proběhne 21. května, setkají ještě s premiérem Petrem Nečasem.

Odboráři řeší otázku, zda se mají ještě dohadovat s vládou

Z posledního společného jednání tripartity o reformních zákonech na protest odboráři odešli, další by se mělo konat 20. května. Neoficiálně by se měl sejít taky šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil s premiérem Petrem Nečasem.

O současných vládních reformách měla tripartita, tedy zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů, jednat už v dubnu. Odboráři tehdy ale jednání hned po začátku opustili. Podle nich s nimi vláda o svých reformních záměrech nedebatuje a jejich připomínky nebere v potaz. Navíc jim prý často předkládá k diskusi zákony, které sama už schválila.

ČMKOS demonstraci na protest proti reformám svolala na pražské Václavské náměstí a její rušení zatím neplánuje.

ČMKOS jako největší odborová centrála v zemi má k vládním reformním záměrům výhrady. Odmítá je i druhá centrála Asociace samostatných odborů. Kritiku odboráři směřují na důchodovou, zdravotnickou, sociální i daňovou reformu. Podle odborových předáků by zhoršily život v Česku a mají jen vytahat další peníze z kapes lidí.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…