ABL nesmí ovládnout resort spravedlnosti, varuje Pospíšil

16.05.2011 8:10

Místopředsedovi ODS a ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi (ODS) se nelíbí, že by Vít Bárta (VV) potažmo ABL mohl získat vliv na ministerstvo spravedlnosti. Resort prý funguje dobře a jeho předání nejmenšímu koaličnímu partnerovi by mohlo vést k další vládní krizi.

ABL nesmí ovládnout resort spravedlnosti, varuje Pospíšil

 Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) nechce předat fungující resort spravedlnosti Věcem veřejným, jak to požadoval předseda strany Radek John (VV). Pospíšil má totiž za to, že pod jeho vedením resort funguje, osmdesát procent reforem je téměř hotovo a rád by dokončil i zbytek. Místopředseda ODS nepřímo varoval před vlivem ABL na ministerstvu spravedlnosti a státním zastupitelství. Informaci přinesl server idnes.cz.

„ODS před několika týdny jasně řekla, že lidé z ABL a Vít Bárta (VV) nemají mít vliv na ministerstvu vnitra, nemůžeme přijmout model, že zde bude nějaký formální ministr na spravedlnosti za VV a bude zezadu řízen panem Bártou a lidmi spojenými s ABL. To by se mohl zopakovat model, který fungoval na vnitru a vyvolal vládní krizi," prohlásil ministr.

VV jednají unáhleně

Podle Pospíšila navíc VV postupují unáhleně, když požadují jiné ministerstvo, aniž by sami obsadili post, který jim podle uzavřených dohod náleží, totiž post vicepremiéra pro boj s korupcí. Po rezignaci Radka Johna by měli najít jeho nástupce.

Sledujeme téma:

Místo toho usilují o resort, který funguje bez problémů a chtějí ministrovi lidi vyrušit od práce, např. od dokončení nového občanského zákoníku, na kterém se pracuje už několik let. Tento postup se místopředsedovi ODS jeví jako ne příliš šťasntý.

Dále čtěte:

Jedná se s námi jako s politiky druhé kategorie, stěžuje si John

Peake může šéfovat spravedlnosti, připustil John

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…