Politoložka Dvořáková: Proti Bártovi se očividně vede cílená kampaň

19.05.2011 7:37

Není pochyb, že se proti neformálnímu šéfovi Věcí veřejných Vítu Bártovi vede cílená mediální kampaň. Tedy alespoň předsedkyně Akreditační komise Vladimíra Dvořáková o tom nepochybuje.

Politoložka Dvořáková: Proti Bártovi se očividně vede cílená kampaň

Mediální kampaň, kterou proti Bártovi vede zejména MF Dnes, je očividně cílená. Kdo za ní stojí, ovšem není jasné.

"Jak se ukázalo, Bártův projev v MF Dnes byl zmanipulovaný," řekla politoložka v České televizi. Narážela zřejmě už na dokumenty ohledně sledování politiků v režii bezpečnostní agentury ABL. Tam se deník odvolával na autenticitu dokumentů kvůli jejich vlastnostem v rámci textového editoru Microsoft Word. Tyto údaje lze ovšem libovolně měnit kterýmkoli uživatelem, proto jsou absolutně nevěrohodné a nic nedokazují.

Psali jsme o odhalení MF Dnes:
Deník poslal Bártovi kulku: Peníze plodí moc. Dinosaurus Bárta
A jede se dál. Dnešní MF Dnes a Bártovy špinavosti
Bártův plán: Získat moc a pomáhat lidem

Politika pro otrlé: Ranní MF Dnes a superguru Bárta. Bárta zuří

Podle Bárty jsou podobně důvěryhodné i dokumenty, se kterými přišla MF Dnes tento týden, a to sice, že VV měly v plánu záměrně předražovat veřejné zakázky. "Vyhrát boj s kampaněmi a obsesí MfD z Bárty a pučisty z vlastní strany se očividně lehce nepovede," reagoval pro ParlamentníListy.cz Bárta.

Za takovou manipulaci by se styděl i žák základky

"To, že Škárkovi zveřejněné e-maily jsou zcela zjevně manipulované, to doufám, že se ukáže u soudu, ale jak dlouho to bude trvat při stavu našeho soudnictví?" povzdechl si exministr dopravy. "Nyní se můžu jen ptát např. jak je pravděpodobné, že vytvoření, tištění, upravování dokumentu a další se vždy stane v 00 sekund (dle zveřejněné hlavičky emailu). Proč, když se jedná o jeden dokument, tak je psán v odstavcích různým písmem?"

Věrohodnost dokumentu tedy Bárta striktně popírá, je to podle něj jen nepovedený podvrh. "Prostě za takto manipulovaný dokument by se musel stydět i školák ze základky. A to se nebavím o tom, kde je sebemenší důkaz, že dokument byl podle MfD schválen?" řekl ParlamentnímListům.cz.

Je jedno, kdo je povede. Neví se to ani teď

Mediální tlak vede ke sporům v rámci koalice a znechucení veřejnosti. Účast příznivců VV, tzv. véčkařů, v hlasování o šéfa strany tak bude zřejmě nízká. "Ve světle těch všemožných nahrávek není tolik určující, kdo je povede v budoucnosti, když se ani neví, kdo je vede teď," podotkla Dvořáková.

Více: Véčkaři zvolí předsedu strany. Už dnes

Navíc existuje podezření z manipulace hlasování, zejména po nahrávce z březnového jednání strany, kde měla Kateřina Klasnová navrhovat, že volbu předsedy by měly VV nechat proběhnout regulérně, tedy vyvolala debaty, zda to dosud regulérně neprobíhalo. Véčkařů se totiž strana ptala např. zda vstoupit do koalice, jak formovat reformy atd.

"U elektronických hlasování je takové podezření obvyklé," kývla politoložka. "V tomto případě je to navíc zvláštní, že vedení strany volí příznivci, kteří ale pak za složení nebudou nést žádnou odpovědnost."

Rozhodnout se prý mohou mezi Radkem Johnem, který "bodře osloví občany" nebo Karolínou Peake, která "vystupuje kultivovaněji a inteligentně". Dvořáková nezmínila ještě třetí kandidátku - olomouckou poslankyni Dagmar Navrátilovou.

Čtěte:

Bárta nechce být předsedou VV. Volte Johna, řekl

VV: Kandidátky a kandidáti na předsedu strany se představují

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …