Škromach mobilizuje před demonstrací. V tichu domova, u počítače

21.05.2011 9:46

Jak už ParlamentníListy.cz opakovaně upozornily, sociální síť Facebook coby komunikační platforma umírá. Aktivních "hrdinů" zůstalo jen několik. Zdeněk Škromach je jedním z nich.

Škromach mobilizuje před demonstrací. V tichu domova, u počítače

Páteční jednání tripartity o plánovaných reformách vlády skončilo pro mnohé překvapivě - odboráři ho tentokrát neopustili a všechny tři strany si naopak atmosféru jednání pochvalovaly. I přesto odbory vyráží v sobotu od 13.00 demonstrovat na Václavském náměstí v Praze. A sjíždějí se z celé země tak, aby se u sídla ČMKOS sešli už o hodinu dříve.

ParlamentníListy.cz již před několika dny vyhlásily anketu, kde jsme se ptali, jestli na dlouho očekávanou demonstraci vyrazíte. Z téměř 8 tisíc hlasů šlo o výsledek padesát na padesát.

Netoliko velký zájem ovšem provází celý proces namířený na reformy vlády Petra Nečase na Facebooku. Zticha jsou obvykle výřeční policisté, všelijaké "anti" skupiny a překvapivě taky politici.

Jedinou výjimku v tomto případě představuje senátor a místopředseda sociální demokracie Zdeněk Škromach. Ten jako obvykle na svém mohutném profilu publikoval za 24 hodin hned několik názorů, článků a vzkazů.

"Snad dnešní demonstrace skutečně otevře lidem oči. O sebereflexi Nečasovy vlády pochybuji," uvedl Škromach, který se stihnul vyjádřit ještě k jinému ožehavému tématu. A to k údajnému odchodu Jiřího Paroubka ze strany (více ZDE a ZDE).

"Jirko nějak Ti nerozumím. Ty přece nikam neodcházíš, tak tento problém neřeš. Pokud jsem zaznamenal všichni hovořili, že si neumí představit Tvůj odchod. Tak proč vysvětluješ různé formy přeběhlictví. Vždycky jsi je odsuzoval a věřím, že se na tom nic nezměnilo," napsal Škromach a místo tečky přidal smajlíka.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…