Véčka křičí jako dítě, které si rozšlapalo hračku, soudí Gazdík

04.06.2011 21:27

Stejně jako ODS, i TOPce pomalu začíná docházet s Véčky trpělivost. Vládní vyjednavač TOP 09 a novopečený šéf STAN Petr Gazdík je přirovnává k malým řvoucím dětem.

Véčka křičí jako dítě, které si rozšlapalo hračku, soudí Gazdík

Petr Gazdík na sobotním sjezdu obhájil post šéfa Starostů a nezávislých (STAN(). Coby vyjednavače za STAN a TOP 09 ale nepřestaly ani v tento den trápit vládní spory. A také možnost, že celý kabinetní projekt už brzy skončí. Kvůli personálním požadavkům Věcí veřejných.

TÉMA: Vládní krize

Rozmazlená Véčka

A právě s těmi už Gazdíkovi došla trpělivost. "Bylo jim nabídnuto jiné místo, a pokud teď křičí a vyhrožují, tak trochu připomínají rozmazlené dítě, které si rozšlapalo hračku a chce, aby mu maminka koupila novou," zkritizoval umíněný postoj nejmenší vládní strany pro server Týden.cz Gazdík.

Gazdík prozradil: Další válka v koalici je na spadnutí

Ultimátum VV, které přišly s myšlenkou, že jim buď premiér Petr Nečas (ODS) ustoupí, příliš nechápe.

"Já tomu požadavku příliš nerozumím. Věci veřejné mají, nebo měly, čtyři místa ve vládě. A to, že se jednoho dobrovolně vzdaly kvůli malichernému sporu o nějakého úředníka, tomu příliš nerozumím, ale to je jejich věc," dodal pro server.

S Véčky či bez nich, chce to řešení

Na nedělní jednání K9, které možná předznamená osud budoucí vlády, pak půjdou s jasným plánem. Podle Gazdíka jím bude "snaha, která vyplývá z usnesení Starostů a kterou se snažíme aplikovat už delší dobu".

To má znamenat podle Gazdíka přimět své koaliční partnery k odpovědnosti a vyřešení dané situace co nejrychleji. "Ať už s Věcmi veřejnými, nebo bez Věcí veřejných," uzavírá Gazdík.

O výměně některého z ministrů za jeho stranu prý zatím neuvažuje. "Nevidím k ní jediný důvod," uvedl pro server s tím, že zatím vůči práci ministrů za TOPku neslyšel od koaličních partnerů žádné výhrady.

Dále k tématu VV ve vládě:
Krach vlády už v úterý. Když se Nečas a VV nedohodnou
VV navrhly Johna zpět na vnitro. Překvapivé ohlasy: Ne, ne, ne 
Zoufalý John u Jílkové: To máme ty korupčníky vraždit?
Na vnitro opět VV a John? Nejsme ufoni, odvětila překvapivě Peake pro rozhlas
Peake: John by se mohl vrátit na vnitro. Ještě o víkendu vládě spílal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …