Bárta se kaje: Lituji, že jsem vstoupil do politiky

07.06.2011 22:59

Poslanec za Věci veřejné Vít Bárta lituje, že vstupoval do politiky. Ani on prý zatím neví, jestli bude koalice existovat dál nebo VV odejdou z vlády.

Bárta se kaje: Lituji, že jsem vstoupil do politiky

„Já jsem šel do politiky, protože jsem nechtěl podnikat, ale chtěl jsem dělat něco užitečného," řekl Vít Bárta pro Českou televizi. „Kdybych před rokem a půl měl zkušenosti jako nyní, tak bych do politiky nevstupoval."

Tyto výroky se týkají současné krize ve vládě. Věci veřejného podle slov svého neformálního lídra požadují programové a kompetenční změny. Nic bližšího ovšem nesdělil, neboť prý premiér Petr Nečas požadavky nejmenší vládní strany zná.

Sledujeme téma vládní krize

„Ať si koaliční partneři zametou před vlastním prahem, jako si zametly Věci veřejné," nabádá Bárta. Poukazuje tak především na kauzu Promopro, týkající se ministra obrany Alexandra Vondry. Nyní strana čeká, jestli dojde k posunu v této aféře.

Psali jsme:
Pozor, ministře Vondro, koalice vás už nechrání
Vondra dorazil na Primu. Véčkaři možná vzteky vypínali obrazovky

Sledujeme Kauzu Vondra

Z vlády ale VV odejít zatím očividně nechtějí. „Rozumím poslancům Věcí veřejných, kteří volají po tom, aby jakékoliv řešení bylo tvořeno s tím, že se vyčerpaly už všechny cesty," říká Bárta. K odchodu by je donutily hlavně emoce a pocit zrady. Strana prý nyní nehodlá pokládat jasná ultimáta a navrhla premiérovi několik cest, jak vládní problém řešit. Nečas ale zatím všechna řešení odmítá.

Koaliční vztahy jsou jako manželství

Bárta by podle svých slov rád dospěl kompromisu. „Tak jako v manželství je to odpovědnost všech partnerů," přirovnal koaliční vztahy k vztahům manželským. Vít Bárta zatím nepotvrdil, zdali Věci veřejné požadují čtyři ministerská křesla ve vládě. Že by jim koaliční partneři nabídli post ministra vnitra či spravedlnosti, ovšem popřel.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…