Bulvár: Sadu per prý Klausovi k narozeninám nikdo nedal. Neodvážil se

20.06.2011 9:09

Oba bulvární deníky informují o nedělní oslavě 70. narozenin Václava Klause. Prezident slavil v prostorách Hradu ve společnosti svých nejbližších. Těch se ale sešlo požehnaně – okolo tří set. A nechyběly mezi nimi osobnosti z politiky i kultury.

Bulvár: Sadu per prý Klausovi k narozeninám nikdo nedal. Neodvážil se

„Sám prezident byl na oslavě hned dvakrát - jednou osobně, jednou vyřezaný do melounu," píše Blesk. Mezi gratulanty podle něj byli například ministr školství Josef Dobeš (VV) s manželkou, Klausova obdivovatelka Lucie Bílá, herec Jiří Bartoška - ten si tradičně odpaloval jednu cigaretu od druhé, kontroverzní výtvarník Milan Knížák, zpěvačka Eva Pilarová nebo arcibiskup Dominik Duka.

Hosté přinesli spoustu více či méně vtipných darů, i když věnovat Klausovi například sadu per si ale asi netroufl nikdo. Od myslivců z Lán dostal zvěřinový guláš a od cukrářů dorty. „Od několika hostů dokonce Nedělní Blesk věnovaný jeho jubileu," neopomněl připsat deník. Jak navíc podotklo Aha!, naopak prý ředitel ČEZu Martin Roman přišel bez daru.

Bárta měl zákaz vstupu

Zákaz vstupu na mejdan Klaus vyhlásil podle dobře informovaného zdroje Aha! šedé eminenci Věcí veřejných Vítu Bártovi. "Nepozval ho vzhledem k vychloubačným řečem o nadstandartních vztazích. Pohořel na vyjádřeních o tom, jak umí prezidenta. Bárta z toho byl hodně zklamaný," uvedl deníku zdroj.

Ale ani jiných aktivních politiků Klaus podle Aha! moc nepozval. Dorazil sice například ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, poslanec a bojovník proti kouření Boris Šťastný, či poslanec Michal Doktor (všichni ODS), ale tím to končilo.

Na Hradě byl i jazz

Klaus ale byl celý den ve svém živlu a neopomněl okomentovat i chystané vládní reformy. „Zrušit hranici pro odchod do důchodu jsem navrhoval už v 90. letech. Já sám se na něj ve svých 70 ještě rozhodně necítím," poznamenal. „Těžko říct, jestli by s ním souhlasili i sedmdesátiletí dělníci," dodal k tomu Blesk.

Na večer měl prý Klaus pro milovníky jazzu přichystán i jazzový koncert s flétnistou Jiřím Stivínem a klavíristou Emilem Viklickým.

Aha! pak k oslavě doplnilo, že i Václav Havel oslavenci popřál. Na jeho přání pak Klaus odepsal: „Moc Ti děkuji za velmi hezké přání k mým narozeninám, které mě velmi potěšilo. Usmívám se Tvému výroku, že jsi pořád o těch pět let přede mnou a budu rád, když to ještě dlouho tak bude. Ten význam zdraví si již také začínám uvědomovat. Dlouho jsem to podceňoval. Vím, že Ti není nejlépe, a moc Ti přeji, aby se to co nejvíce a co nejrychleji zlepšovalo. Kdybys měl pocit, že by tě potěšila má návštěva, rád bych za Tebou do Karlových Varů přijel."

Byly jen chlebíčky a dorty

Co návštěva mlsala? "Byl obyčejný raut. Dortíky, chlebíčky, žádné honosnosti. Narozeninovým rautem zmlsané VIP hosty Klaus zklamal," dodalo Aha!.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…