Palas se rozhodl proti programu ČSSD. Jede za ním Sobotka

23.06.2011 20:21

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka nesouhlasí se záměrem moravskoslezského hejtmana Jaroslava Palase, který plánuje pronájem novojičínské nemocnice akciové společnosti Agel. Podle Sobotky by privatizace zdravotnického zařízení nekorespondovala s programovými principy strany. Příští středu se chce šéf sociálních demokratů se spolustraníkem Palasem sejít a projednat alternativní cesty k vyřešení neuspokojivé finanční situace zařízení.

Palas se rozhodl proti programu ČSSD. Jede za ním Sobotka

Pronájem nemocnice již ve středu schválilo zastupitelstvo kraje. Podle Palase se jedná o nejoptimálnější řešení, přestože není úplně v souladu s programem jeho domovské ČSSD. Krátce po jednání zastupitelstva Palas novinářům řekl, že nepočítá s tím, že by toto rozhodnutí mohlo přinést nějaké rozepře.

Podle dohody by kraj měl nemocnici společnosti Agel pronajímat od počátku příštího roku. Firma Agel by kraji měl zaplatit 20 milion ročně. Na pronájmu se shodly ČSSD a KSČM, které kraj spravují. Zastupitelé ODS a lidovců pro návrh ruku nezvedli, protože údajně nedostali dostatek informací 

Nemocnice se potýká se stomilionovými dluhy

Nemocnice v Novém Jičíně dlouhodobě hospodaří s velkými dluhy, které letos přerostly na více než 200 milionů korun. Tamní zařízení proslulo zejména specializovanou onkologickou péčí. Onkologická klinika je přitom jediným oddělením nemocnice, která si na svůj provoz dokáže vydělat. Podle usnesení krajského zastupitelstva by provoz nemocnice měl i nadále fungovat zcela bez omezení.

Pokud společnost Agel dostane nemocnici do nájmu, zachová v provozu základní zdravotnickou péči. Pacientům to přislíbil generální ředitel společnosti Filip Horák. Jeho firma už přitom v České republice provozuje deset nemocnic a několik dalších zdavotnických zařízení.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…