Bulvár hlásá: Petra Paroubková má nový kšeft, stala se z ní vydavatelka

28.06.2011 9:10

Bulvární deník Blesk se naváží do manželky expremiéra a exšéfa ČSSD Jiřího Paroubka. Petra Paroubková totiž založila vydavatelskou společnost Columbus Holdings a je partnerkou ve vydavatelství s Martinem Feldekem. Právě on ale vydal její knihu V botičkách od Diora. Jenže Blesk její nové angažmá pojímá poněkud útočným způsobem. Táže se totiž, zda snad chce Paroubková zbohatnout na spisech svého manžela.

Bulvár hlásá: Petra Paroubková má nový kšeft, stala se z ní vydavatelka

Socialistka Paroubková: Je z ní kapitalistka, hlásá do světa titulek bulvárního deníku. Podle něj nové podnikání Paroubkové bylo ale střežené tajemství. „Expremiér a exšéf ČSSD Jiří Paroubek sice opakovaně naznačil, že jeho žena má jakýsi podnikatelský záměr, nikdy však neřekl více," podotýká k její nové profesi deník.

Firma, v níž je Paroubková většinovým vlastníkem - vlastní 60 procent - byla do obchodního rejstříku zapsána teprve před dvěma týdny. „Ano, je to její nová aktivita," potvrdil v pondělí pro Blesk Paroubek a naznačil, že skutečně v případě jeho ženy půjde o vydavatelskou činnost.

Paroubková pak na ten samý dotaz odvětila také velmi stručně: „Je pravda, že jsem se stala partnerem ve vydavatelství." Jeden z pracovníků vydavatelství Columbus pak zmínil, že Feldek je momentálně na dovolené v Americe a tak se nemůže k podnikatelskému záměru vyjádřit.

Blesk navíc podotýká, že Feldek se s Paroubkovou blíže seznámil, když chystali k vydání její knihu V botičkách od Diora. Jenže právě tato kniha byla pod palbou kritiky.

„Je to spíš taková poezie, takže to hodnotit jako prózu je hloupost i když já osobně nijak zvlášť mezi prózou a poezií nerozlišuji," hájil však dílo Feldek.

Podle zjištění deníku prý Feldek vydává mnoho rozličných titulů: Od Atlasu hub až po právnické historky sepsané nechvalně proslulým exděkanem plzeňských práv Milanem Kindlem.

Čtěte také:

Reakce na knihu:
Už taky o Ústavním soudu píše Paroubková. Šéf kontruje Zemanem
Tvrdík šel do otáček: Paroubková v knize lže, jako když tiskne 
Paroubková si vymýšlí. Na jednohubky zvána nebyla, rozpálil se kníže

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…