Johne, přestaň myslet na trafiky, vzkázal Sobotka

15.07.2011 15:05

Sociální demokraté podle svého předsedy Bohuslava Sobotky nepodpoří návrh Věcí veřejných rozdělit sněmovní výbor pro obranu a bezpečnost. Návrh je prý účelový, a VV tak chtějí pouze vytvořit "trafiku" pro svého předsedu Radka Johna. Sobotka to řekl v pátek na tiskové konferenci v Lidovém domě.

Johne, přestaň myslet na trafiky, vzkázal Sobotka

Šéf nejsilnější opoziční strany je přesvědčen, že by měl bezpečnostní výbor, kterému by po rozdělení zřejmě předsedal John, řídit opoziční poslanec, aby mohla parlamentní opozice plnit svou kontrolní funkci. Nyní je předsedou spojeného výboru exministr vnitra František Bublan (ČSSD).

Johne, nemysli už na trafiky

Sobotka rovněž vyzval Johna, aby "přestal myslet na trafiky". Připomněl také, že to byly právě VV, kdo sloučení původně samostatných výborů do jednoho po volbách prosadil v rámci úspor.

ČSSD by podle Sobotky proti rozdělení těchto výborů nebyla, ale až po volbách. Nyní bude rozhodně proti. Chtějí-li VV projít "uličkou hanby", ať si jí projdou samy, dodal. Vládní VV už návrh na rozdělení výboru podaly a jejich koaliční partneři ODS a TOP 09 jejich požadavku zřejmě vyhoví, píše ČTK.

Ať si VV projdou uličkou hanby samy

O VV Sobotka v pátek důsledně hovořil jako o straně trafikantů. Tvrdil, že v rozporu se sliby voličům vytváří pro své členy a příznivce trafiky. Takovou trafikou podle něj bylo vytvoření funkce místopředsedy vlády pro boj s korupcí pro Johna po jeho odchodu z postu ministra vnitra. Stejně tak nynější předseda klubu poslanců VV Vít Bárta ještě jako ministr dopravy obsazoval svými lidmi výnosná místa na ředitelství silnic a dálnic, tvrdí šéf ČSSD.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…