Rath radí, aby děti nosily na kole helmu. Přitom ji sám drží v ruce

19.07.2011 11:31

Ve Středočeském kraji se objevily desítky billboardů, kde hejtman David Rath vyzývá děti, aby při jízdě na kole používaly helmy. Přitom sám helmu pouze drží v ruce. Upozorňuje na to server iDnes.cz.

Rath radí, aby děti nosily na kole helmu. Přitom ji sám drží v ruce

Kraj nechal vyrobit kolem padesáti velkých poutačů a světelných panelů, takzvaných citylightů. Všechny náklady dosáhly 900 tisíc korun. Peníze pochází z rozpočtu kraje z části učené pro tiskové oddělení. V ceně jsou také reflexní vesty, které budou dostávat děti.

Rath na poutačích za 900 tisíc nenosí cyklistickou helmu

Mluvčí kraje Berill Mascheková prohlásila, že takové kampaně o dění v kraji a osvětě se pořádají pravidelně.

Server iDnes.cz upozorňuje na to, že na zmíněném billboardu mají helmu na hlavě všechny děti, ačkoliv hejtman Rath ji drží v ruce. Prý se tak vytrácí výchovný efekt nabádající děti a jejich rodiče k používání cyklistických helem.

Podle mluvčí Maschekové je Rath dospěly a podle zákona helmu nosit nemusí.

Rath podobným způsobem minulý rok v listopadu propagoval výuční odbory a řemesla. Upozorňoval tak žáky, že kraj podporuje studium některých oborů.

Středočeská ODS kritizuje Ratha za billboardy nejméně rok

Opoziční ODS ve Středočeském kraji kritizovala Ratha kvůli podobným kampaním už minulý rok v březnu. Podezřívala kraj, že porušil zákon o veřejných zakázkách. Radní před koncem roku 2009 měli vyhlásit veřejnou zakázku za 7,5 milionu korun bez DPH na placenou inzerci ve významných denících. Poté ji ale rozdělili na tři menší zakázky a soutěž se neuskutečnila.

Další spor mělo vedení kraje s opozicí loni v květnu. Hejtman Rath byl obviněn, že zneužívá akci Středočeský školský pohár ve fotbale pro svoje zviditelnění. Čtvrtina z dvoumilionového rozpočtu akce byla použita na zaplacení billboardů a reklamy. Rath obvinění odmítl.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti, covid... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

19:50 Migranti, covid... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

„Nespoléhejme na bájné blanické rytíře. Probudit je nutné mlčící většinu českého obyvatelstva,“ sděl…