Vodrážka varuje: Norský masakr se může stát taky u nás

25.07.2011 21:29

V liberálním světě, kde žijeme, nejde zabránit tomu, aby se nestalo stejné krveprolití jako minulý pátek v Norsku. Myslí si to předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny David Vodrážka (ODS). Zároveň vyjádřil soustrast norskému lidu.

Vodrážka varuje: Norský masakr se může stát taky u nás

Podle Vodrážky se nedá vyloučit, že se podobný atentátník jako Anders Breivik neobjeví také u nás. Prý se jedná o daň za život v demokracii. Nepanuje zde absolutní kontrola každého a všeho podobně jako v policejním státě. Řekl to v rozhovoru pro Rádio Česko.

Hrozba terorismu je daň za život v demokracii

Vodrážka by podpořil mezinárodní koordinaci ve vydávání zbrojních průkazů. Poukázal také na to, že v Česku je jejich vydávání a kontrola velmi přísná.

V rozhovoru se Vodrážka vyjádřil i ke koncepci zahraniční politiky. Tu ve středu schválil kabinet premiéra Petra Nečase na návrh ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (ZDE).

„Byl jsem nespokojen s kybernetickou bezpečností. To, co tady hrozí opravdu reálně a hodně, je nabourání do počítačových sítí a podobně. Co bylo před osmi deseti lety nemyslitelné, tak to je v české koncepci zahraniční politiky na okraji," cituje Vodrážkovu zmínku o koncepci iDnes.cz.

SLEDUJEME téma Masakr v Norsku

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…