Knihovnám internet nevezmeme, tvrdí Kubice

05.08.2011 15:38

Podle mluvčího ministerstva vnitra Pavla Nováka rozhodně nemá resort v úmyslu odpojit internet ani jediné knihovně. Ministr Jan Kubice chce pouze vládě navrhnout změny v projektu, protože na připojování dalších nejsou peníze.

Knihovnám internet nevezmeme, tvrdí Kubice

Ministerstvo vnitra dostalo projekt internetizace knihoven po zrušeném ministerstvu informatiky, peníze už ale ne. O dalším vývoji rozhodne vláda.

K tématu
Kubice rozhodl: Internet v knihovnách skončí. Nejsou peníze

„Předložili jsme proto k připomínkám návrh vládního materiálu, jehož smyslem bylo vyvolat na platformě vlády diskuzi o aktualizaci tohoto projektu včetně jeho budoucího financování. Například cena některých přípojek dosahuje až několikanásobku toho, za kolik se dá běžně internet pořídit. To není ani efektivní, ani smysluplné. Záměrem MV však rozhodně není klást veřejnosti jakékoliv překážky k přístupu k internetu, a tedy k informacím," uvedl Kubice v tiskové zprávě.

Ministerstvu vnitra chybí na provoz internetu v knihovnách sto milionů korun. Projekt nyní převzalo ministerstvo kultury, které bude spolupracovat s Národní knihovnou a bude se snažit najít nejlepší řešení. Účelem je internetizaci knihoven co nejvíce zefektivnit.

Čtěte více:
Ministr Besser: Internet v knihovnách
ČPS: Demonstrace proti vypnutí Internetu v knihovnách

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…