Exkolegyně Ratha je očištěna od korupce. Připadala jsem si jako trpaslík, říká

10.08.2011 6:07

Bývalá spolupracovnice středočeského hejtmana Davida Ratha Eva Klimovičová vysoudila na časopisu Týden 400 000 korun kvůli falešnému obvinění ze žádosti o úplatek. Soudy rozhodly v její prospěch, přesto si myslí, že její jméno nebude nikdy úplně očištěno.

Exkolegyně Ratha je očištěna od korupce. Připadala jsem si jako trpaslík, říká

Eva Klimovičová spravovala časopis Tempus Medicorum vydávaný Lékařským odborovým klubem, kdy v jeho čele byl nynější středočeský hejtman David Rath z ČSSD. Obviněná byla z žádosti o úplatek kvůli záměrně sestříhanému jednání v budově farmaceutické firmy Pfizer. „Připadala jsem si jako nepatrný trpaslík z banánové republiky," vzpomíná v rádiu Impuls Klimovičová, když se prý snažila s Pfizerem mimosoudně dohodnout na omluvě.

Nyní jí prý už ani nejde o původ této kauzy, podle ní za to může ale fakt, že bylo před parlamentními volbami v roce 2006 a ODS byla osm let v opozici. Možná se tak stala obětí boje mezi ČSSD a ODS, tuto fázi ale prý již překonala. Nyní jí jde o média.

SLEDUJEME TÉMA KORUPCE

Teď 400 000 korun, příště to snad bude víc

Klimovičové hlavně vadí, jakým způsobem o ní informovala média Týden, Česká televize a Mladá fronta. Nyní na Týdnu vysoudila odškodnění 400 000 korun a podle svých slov věří, že se jí podaří vysoudit i další částky na ostatních médiích.

To podle ní ale nenahradí její dobré jméno, které bylo kauzou pošpiněné. „Ježiš, ta bába zase přemýšlí, kde si co ukradne a kde si řekne o úplatek," předváděla v Impulsech Václava Moravce některé situace z dob aféry, kdy přišla o zákaznice jako gynekoložka. „Tehdy to věděly miliony lidí, o očištění neví nikdo," stěžuje si Klimovičová.

Hlavní je prevence, ne reformy

Nyní se do bývalé práce v České lékařské komoře ani vracet nechce, působí dál jako gynekoložka. Kdyby ale mohla mluvit do zdravotnických reforem, úplně by je zrušila. Podle ní totiž nejsou velké reformy potřeba, ale spíše prevence, které se podle ní v současnosti nepřikládá moc na důležitosti. „Zahubí nás to, že čím dál více lidí bude potřebovat zdravotní péči," varovala.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…