Nelíbí se ti Rath, nejezdi autobusem. Reklamě na hejtmana neutečete

10.08.2011 20:34

Předseda Věcí veřejných ve středočeských Milovicích Jiří Doležal se pustil do sociálně -demokratického hejtmana Davida Ratha. Toho prý propagují autobusy ve Středočeském kraji, kde na televizních obrazovkách musí cestující během hodiny shlédnout nejméně pětkrát spot s hejtmanem. Rath oponuje, že jde o zpravodajství z kraje a nijak se nemíní propagovat. Jako hejtman se prý zúčastňuje akcí, jako je třeba otevření nové školy, takže ve spotech pochopitelně figuruje.

Nelíbí se ti Rath, nejezdi autobusem. Reklamě na hejtmana neutečete

Doležal upozorňuje na to, že středočeské autobusy, respektive televize v nich doslova glorifikují hetmana Davida Ratha. V autobusech jsou podle Doležala průměrně dvě televize, jedna za řidičem a druhá uprostřed autobusu. V některých linkových autobusech jsou i tři televize, aby každý cestující nejen mohl, ale hlavně musel sledovat nabízený program.

Prohlášení Jiřího Doležala ZDE

K Doležalovi se připojil i Rathův předchůdce ve funkci hejtmana poslanec ODS Petr Bendl. „Omezovat výdaje na školství, dopravu a při tom zvyšovat výdaje na sebepropagaci a je jen známka arogance moci, sebezahleděnosti a sebestřednosti," prohlásil pro ParlamentiListy.cz Bendl.

Jde o kraj, ne o mě

Hejtman Rath podobná obvinění odmítá. „V těch autobusech běží celkem logicky zpravodajství o tom, co se v kraji děje. Já se tam nepropaguji. Pokud jsme postavili nemocnici nebo školu, pak tam jsem logicky i já, protože ji otvírám," vysvětlil pro ParlamentiListy.cz Rath.

„Kdo čeká, že Vám na dlouhé cestě bude puštěn film je na velkém omylu. Smyčku reklam, kde dokola běží reklamy na různé firmy pochopí z části každý, ale spoty na středočeský kraj kde v hlavní roli účinkuje hejtman David Rath pochopí málokterý z cestujících. Za hodinu strávené na sedačce v autobuse shlédnete spot s hejtmanem nejméně pětkrát" napsal Doležal.

Vztahy David Rath x Petr Bendl:
Rathovi bude špatně. Bendl vytáhne podivné kšefty
Bendl má pravdu. Jsem zlý člověk a mučím ho kružítkem, směje se Rath

Bendl o Rathovi: Je zlý a přitáhl do kraje destrukci
Rath a Bendl opět ve při. Tentokrát hádka o rušení autobusů

Podle Doležala Středočeský kraj spoty, kde v hlavní roli účinkuje hejtman David Rath, aktualizuje a v průměru jednou za dva týdny se na obrazovce objeví spoty nové. Cenu jakou za tuto reklamu Středočeský kraj platí, není nikde uvedena a ani se ji nedozvíte.

Rozpočet to neruinuje

„Nebylo by vhodné finanční prostředky určené na tuto reklamu hejtmana Davida Ratha použít na užitečnější věci? Nejen, že nám hejtman krátí dlouhou chvíli v nemocničních čekárnách, ale už i v desítkách linkových autobusů a za naše peníze, peníze nás Středočechů," ptá se Doležal.

Napsali jsme:
Znám se s Rathem a vy jste pan Nikdo. Oranžový kandidát inzeruje
ODS Stř. Čechy: Rath si platí kampaň z veřejných peněz
Rath dělá propagandu v duchu Stalina, píše Reflex

„Rozhodně nejde o nějakou osobní prezentaci pana hejtmana, ale o prezentaci našeho kraje, která probíhá v autobusech už druhým rokem. První rok to bylo zcela zdarma, letos se platí z fondu propagace kraje částka, která rozhodně rozpočet nezruinuje. Jde o to, že moderní formy propagace, jako videospoty v autobusech osloví mnohem více lidí než třeba tištěné,g řekla pro ParlamentníListy.cz mluvčí Středočeského kraje Berill Mascheková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…