Economist si všímá Klause a gay pochodu: Špatná parta

12.08.2011 17:48

Podle britského týdeníku The Economist vyhledává prezident Václav Klaus špatnou publicitu. Sice se v posledním čísle časopis zaměřil hlavně na maďarského premiéra Viktora Orbána, ale věnuje se i Klausovi, v souvislosti s Prague Pride.

Economist si všímá Klause a gay pochodu: Špatná parta

Podle The Economist prezident Václav Klaus "nejnověji napadl západní diplomaty, kteří podpořili pochod homosexuálů v Praze". Článek pak nese název Proč někteří východoevropští politici vyhledávají špatnou publicitu?.

"Chudé země, které potřebují investice a náklonnost od bohatších států, by měly vylepšovat svůj image a vyhýbat se půtkám. Proto se může zdát zvláštní, že mnoho politiků v exkomunistické Evropě s jejími roztřesenými ekonomikami a bezpečností dělá pravý opak," kritizuje výroky Klause a Viktora Orbána britský týdeník.

Související: Válka o gaye zuří dál. To nečekal ani Hájek

"V roce 2009 český prezident Václav Klaus radostně hrozil vykolejením lisabonské smlouvy a nejnověji napadl západní diplomaty, kteří podpořili pochod homosexuálů v Praze," připomíná starší krok Klause a vyčítá mu nynější zastávání svého vicekancléře Petra Hájka.

SLEDUJEME téma HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ  

"Tato nepříjemná parta má sklon opovrhovat konvenční diplomacií a publicitou a proto je v těchto věcech špatná. Například Václav Klaus obvykle odmítá hovořit se zahraničními novináři, pokud mu neslíbí, že otisknou celé jeho odpovědi," uzavírá The Economist. Nepříjemnou partou pak nazývá kromě Klause právě i Orbána, jenž podle něj vydal zákony, které ohrožují svobodu médií a nezávislost centrální banky.

Čtěte více:

  • Pravice podvedla Prahu. Mlčením k festivalu Prague Pride
  • Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS 
  • Nakladáčka za gaye. Čtěte, co si myslí ODS o svém primátorovi 
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: pan

    Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

    Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

    20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

    Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…