Na pomník Američanům v Plzni někdo nalepil Bin Ladin Airlines

12.09.2011 10:00

Výročí útoku na WTC 11. září 2001 skončilo v Plzni provokativním činem. Na pomník americkým osvoboditelům města na konci 2. světové války někdo nalepil papírový model letadla s nápisem Bin Ladin Airlines. Informuje o tom server Novinky.cz.

Na pomník Američanům v Plzni někdo nalepil Bin Ladin Airlines

Kolem pomníku byly poházené letáky s nápisy „USA globální terorista?". Neznámí autoři se omlouvají za zneužití památníku na Americké třídě a kritizují Spojené státy za bezohledné mocenské zájmy.

Na pomník Američanům patří květiny, nic jiného

Podle policejního mluvčího Josefa Aubrechta jela policie místo památníku prověřit. Někteří obyvatelé Plzně jsou zneuctěním památníku znechucení, ale jiní místo míjejí bez povšimnutí.

„Pamatuji, když nás Američané na konci války osvobodili. Co udělali pro město tihle hrdinové?" reagovala pro deník Právo starší žena.

Čin odsoudil plzeňský radní pro bezpečnost Robert Houdek (ODS). „Je to nepochopitelné. Na pomník Američanům patří květiny, nic jiného. Pošlu na místo městskou policii, aby to dala do pořádku. V den výročí útoků na New York jsme ostrahu amerických památníků nijak neposilovali," řekl Houdek.

SLEDUJEME téma 11. září 2001

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…