Není normální scházet se s členy Rady ČT nebo politiky, říká Fenič

17.09.2011 13:11

Režisér a zakladatel společnosti Febio Fero Fenič tvrdí, že Rada ČT je nedůvěryhodná a tvrdí o sobě, že je jeden z mála kandidátů, který se s nikým z Rady ČT ani s politiky nesetkal.

Není normální scházet se s členy Rady ČT nebo politiky, říká Fenič

Řada lidí viděla v režisérovi a zakladateli společnosti Febio velkou naději jako v budoucím řediteli České televize. On sám si ještě před dvěma týdny byl jistý, že postoupí do druhého kola volby. Nestalo se tak. "Vycházel jsem z takové úvahy, že mě Rada ČT bude jako naprosto nezávislého člověka, navíc se zkušenostmi z veřejné služby potřebovat do závěrečné pětice," uvedl v rozhovoru v MF Dnes.

Psali jsme:
To je hysterie, pane Moravče. Moderátor se pustil do volby šéfa ČT

Postupující pětice je určitě někým protlačována, tvrdí Fenič

Fenič si myslí, že postupující pětice byla někým protlačena. "I když to bude znít neskromně, tak tři z těch pěti kandidátů se mi nemohli zkušeností ani kvalitou svých projektů rovnat," pokračuje.

SLEDUJEME témata: Volba nového šéfa ČT a Česká televize

Rada ČT je nevěrodná

Nevěrohodnost Rady České televize dodává i tvrzení Milana Uhdeho, šéfa Rady ČT, který potom, co Fero Fenič vypadl z prvního kola, chtěl rezignovat na funkci, protože považoval za zradu to, že dostal jen tři hlasy, ačkoliv mu kolegové předtím řekli, že Feniče podpoří.

"I toto vyjádření Uhdeho ukázalo, jak je Rada ČT nevěrohodná. Každý z té pětice postupujících se s členy Rady nebo jinými sdruženími předem setkal. To pro mě není normální," říká Fenič.

Eklová o mě úmyslně poškozuje

Feničovi se také nelíbí, jak členka Rady Dana Eklová v Deníku řekla, že si svými "předraženými projekty na České televizi vydělal 150 milionů korun."

Paní Eklová podle něj už po několikáté šíří jen dezinformace, které ho poškozují a považuje je za ovlivňování Rady a zmanipulování výběrového řízení.

"Nezbývá mi nic jiného než se obrátit na soud a podat na paní Eklovou žalobu. Chci jí však nabídnout smírčí řešení, pokud do úterka z Rady odstoupí a veřejně se mi omluví, vzdám se žalob," říká režisér.

Čtěte také:
Fenič žádá odstoupení Eklové z Rady ČT. Jinak ji zažaluje
Ladislav Šticha: ČT zachytila pokus o diskreditaci volby generálního ředitele

ČT se zlobí. Reportéři nechtěli ovlivnit volbu nového šéfa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…