Varnsdorf čeká další pochod, tentokrát proti vedení města

24.09.2011 7:40

Ve Varnsdorfu lidé protestovali již sedmkrát a jednou v nedalekém Rumburku. Podnítily je k tomu dva údajné útoky Romů na bílou většinu.

Varnsdorf čeká další pochod, tentokrát proti vedení města

Severočeský Varnsdorf dnes čeká další z řady protestů. Místní ho tentokrát nesvolali proti nepřizpůsobivým obyvatelům jako v minulých sedmi případech, ale požadují odstoupení vedení města. Druhý protest, který byl původně ohlášený do nedalekého Rumburku, nakonec jeho svolavatel zrušil.

Sedm stovek policistů v pohotovosti


Policie bude dnes mít ve Varsndorfu a Rumburku na Děčínsku v pohotovosti asi 700 lidí, hlídat bude i příjezdové trasy do obou měst. Na pochodu ve Varnsdorfu očekává podle krajské policejní mluvčí Šárky Poláčkové účast zhruba 500 demonstrantů včetně radikálů. Demonstraci za odvolání vedení města svolali místní na 13:30, začne na náměstí E. Beneše a v plánu mají pětikilometrový pochod kolem problémové ubytovny obývané Romy.

Sledujeme témata: Romové a Šluknovsko

Přestože druhé sobotní shromáždění v Rumburku svolavatel zrušil, bude i tam více policistů. Svolavatele Josefa Mašína vyzval k odvolání protestu někdejší krajský radní a podnikatel Mirko Bernas (nez., zvolený za Severočeši.cz).

Napsali jsme:
Mašín šel proti Romům. Čelí výhrůžkám. Pepo, přeci nejsi holá lebka

Demonstrace v Rumburku je zrušena

"Ano, je to pravda, demonstrace je zrušená. Ale víc to rozebírat nechci," řekl ČTK Mašín, který svolal první velkou demonstraci proti Romům ve Šluknovském výběžku.

Po Mašínově projevu se tehdy zhruba 1000 lidí vydalo na neohlášený pochod městem, který nakonec přerostl ve výtržnosti u domů romských rodin.     Obyvatelé severu Čech v posledním měsíci dávají stále více najevo nespokojenost s rostoucí kriminalitou, ve Varnsdorfu protestovali již sedmkrát a jednou v nedalekém Rumburku. Podnítily je k tomu dva údajné útoky Romů na bílou většinu.

K tématu:
Romové jsou oběti Nečase, říká Škromach. Na severu narazil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…