Komentátor: Jánošík Kalousek a neviditelný Nečas

26.09.2011 22:16

Do mediálního povědomí vstupují hlavně dva politici. Miroslav Kalousek a Václav Klaus. „Petr Nečas sice zastává funkci premiéra, ale zdá se, že vládu a celou zemi vede Kalousek, že všechny - často nepopulární - změny, reformy, jsou jeho dílem,“ píše Martin Fendrych ve svém komentáři na serveru Týden.cz.

Komentátor: Jánošík Kalousek a neviditelný Nečas

O víkendu byl Kalousek ve Washingtonu zvolen nejlepším ministrem financí v zemích rozvíjejících se ekonomik. „V reakci na tu slávu popsal, jak ho to těší, ale uvědomuje si, že je naše ekonomika srovnávána se zeměmi jako Kazachstán či Ukrajina. A také Polsko nebo Maďarsko. Rozumná reakce, nenafoukaná," chválí politika Fendrych.

Minulý týden na sebe Kalousek upozornil, když nafackoval drzému mladíkovi. Jeho čin mnozí odsoudili s tím, že ministr by se měl umět ovládat. „Jenže malér je v tom, že Kalousek se zřejmě ovládal, i když toho sprosťáka, který mu nadával a vyhrožoval, fackoval. Prostě si uvědomuje, že část lidí vnímá chlapáctví jako sympatickou cestu. A hlavně se tím totálně odliší od zbytku neviditelných, nemastných, neslaných politiků, jimiž je obklopen," píše komentátor.

Janošík Kalousek

Kalousek se ale nezviditelňuje pouze aférami na ulici. Ministr financí na rozdíl od ODS chce ubrat peníze metropolím a naopak přidat menším městům. ODS se největších měst zastává. „Z Kalouska je Jánošík a trefuje se do Nečase: "Premiér, který je z Rožnova, by nám dal normálně za pravdu. Ale premiér, který je premiér jenom z milosti kmotrů z ODS, musí tomuto návrhu odporovat," cituje Kalouska Fendrych.

Sledujeme téma Rozpočtové určení daní

A jak se brání Nečas? "Osobně mám o psychický a zdravotní stav pana ministra financí velkou starost a trošku se o něj bojím." „Slabé. Pro diváka je Kalousek sebevědomý chlapák, který si dá rád do nosu a jehož psychika je pevná jak betonová stěna a neprůstřelná jako kontrakt na gripeny," komentuje Fendrych stav souboje Kalousek-Nečas.

Čtěte více:
Psychicky nevyrovnaný kmotr Kalousek. ODS zírá na ministrův rozhovor 
Kalousek nejlepším ministrem financí. SMS pro novináře: Chacha 
Tady psychopat a rváč, zavolal nám Kalousek. Ať žije facka 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…