Kníže: Na Hrad se nedostanu. A mluvil opět o fašounovi na školství

29.10.2011 10:49

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg vysvětlil, proč změnil názor a nakonec přijal prezidentskou kandidaturu, kterou před pár měsíci odmítal.

Kníže: Na Hrad se nedostanu. A mluvil opět o fašounovi na školství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Proč Karel Schwarzenberg změnil názor, a stal se oficiálním prezidentkým kandidátem TOP 09? Před půl rokem ještě říkal, že si hradů a zámků užil dost a prezidentem být nechce.

"Poněvadž očividně v příštím roce po volbách do Senátu horní komora tak zrudne, že parlament celkově bude mít levicovou většinu," vysvětlil Schwarzenberg změnu názoru v Lidových novinách.

Psali jsme:
Rathovi by se jako prezident líbil profesor Pafko. Knížete nechce
Ty německý kolaborante, naznačují někteří politici Schwarzenbergovi

SLEDUJEME téma: Přímá volba prezidenta

"Takže aniž bych byl v nebezpečí, že bych se tím prezidentem opravdu stal, je nutné alespoň vytáhnout do boje a ukázat vlajku. To show the flag," dodal šéf topky i ministerstva zahraničí, že mu i bez velkých šancí stojí za to jít "vesele" do boje.

Odmítl, že by za kandidaturou byl kalkul zvýšit svoji popularitu před sněmovními volbami. "Mezi prezidetskou volbou a příštími volbami do parlamentu bude tak veliký odstup, že to nemá vliv," dodal.

Odmítl také spekulace o předčasných volbách a možném spojenectví s ČSSD. "To je přece blbina na první pohled," odmítl spekulace i to, že topka by smetla vládu třeba kvůli Ladislavu Bátorovi na ministerstvu školství. "Ale to jsou všechno chýry. My jsme chtěli odstranit fašouna z ministerstva školství, o to nám šlo," vysvětlil Schwarzenberg.

Sledovali jsme kauzu Bátora

Dále čtěte:
Kníže se prý spojí s ČSSD. Chce na Hrad, nechá padnout i vládu
TOP 09 vyšle o víkendu Schwarzenberga na Hrad

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…