Internet hraje v průzkumech nálad voličů klíčovou roli, míní SANEP

01.11.2011 10:27

Společnost SANEP se zúčastnila mezinárodního veletrhu výzkumných agentur „Research and Results 2011“ v Mnichově. Účastníci veletrhu se shodli mimo jiné na tom, že internet hraje v průzkumech veřejného mínění klíčovou roli. Politici by proto na vliv internetu neměli zapomínat.

Internet hraje v průzkumech nálad voličů klíčovou roli, míní SANEP

SANEP (Středisko analýz a empirických průzkumů) se jako jediná z ryze českých společností se zaměřením na průzkum trhu a veřejného mínění účastnila mezinárodního veletrhu „Research and Results", který se ve dnech 26. - 27. října konal v bavorském Mnichově.

Politici pozor. Sledujte internet

„Letošní již šestý ročník tohoto veletrhu, jenž v oblasti průzkumů trhu patří mezi ty největší a nejvýznamnější na světě, pak lze dle pořadatelů označit za rekordní. „Research and Results 2011" se účastnilo 147 společností a více jak 3000 odborníků z celého světa. Mimořádný význam tohoto veletrhu rovněž dokládá i rekordní počet návštěvníků, a to nejen z řad odborné a akademické veřejnosti, ale i zástupců významných nadnárodních společností," stojí v tiskové zprávě SANEPu.

Účastníci konference se shodli mimo jiné na tom, že internet a jeho možnosti jednoznačně patří k nejdynamičtěji se rozvíjející oblasti v rámci komerčních i sociologických průzkumů veřejného mínění. Tyto průzkumy představují jisté zrcadlo společnosti nastavené politikům. Ti by jim proto měli věnovat pozornost. Zkušenost z časů loňských sněmovních voleb ovšem ukázala, že jejich vliv není radno přeceňovat.

Související:

Alkohol je závažný problém. Češi si to uvědomují, zjistil SANEP

Lhát v průzkumech Sanepu není těžké. Je to ale neúčinné, hájí se šéf


Tisková zpráva agentury SANEP

SANEP se zúčastnil mezinárodního veletrhu výzkumných agentur „Research and Results 2011" v Mnichově

SANEP (Středisko analýz a empirických průzkumů) se jako jediná z ryze českých společností se zaměřením na průzkum trhu a veřejného mínění účastnila mezinárodního veletrhu „Research and Results", který se ve dnech 26. - 27. října konal v bavorském Mnichově.

Letošní již šestý ročník tohoto veletrhu, jenž v oblasti průzkumů trhu patří mezi ty největší a nejvýznamnější na světě, pak lze dle pořadatelů označit za rekordní. „Research and Results 2011" se účastnilo 147 společností a více jak 3000 odborníků z celého světa. Mimořádný význam tohoto veletrhu rovněž dokládá i rekordní počet návštěvníků, a to nejen z řad odborné a akademické veřejnosti, ale i zástupců významných nadnárodních společností.

V návaznosti na mezinárodní konferenci AIMRI (mezinárodní profesní sdružení, jehož je SANEP členem) konané v roce 2010 v Londýně zde společnost SANEP prezentovala fenomén internetu a jeho možnosti v oblasti průzkumů veřejného mínění. V této oblasti představila společnost SANEP jeden z nejrozvinutějších a metodicky nejpokročilejších inovativních postupů, což se setkalo s velkým ohlasem a zájmem odborníků z celého světa.

Jedním ze závěrů Mnichovského veletrhu bylo konstatování, že internet a jeho možnosti jednoznačně patří k nejdynamičtěji se rozvíjející oblasti v rámci komerčních i sociologických průzkumů veřejného mínění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…