Peake: Kauzu Kocourek musí vyšetřit policie. Nevysvětlil ji

13.11.2011 15:05

Odstupující ministr Martin Kocourek nedokázal dostatečně vysvětlit původ peněz, které se objevily na účtu jeho matky, a jeho případem by se tudíž měla zabývat policie. V dnešních Otázkách Václava Moravce to uvedla vicepremiérka Karolína Peake. Šéf resortu průmyslu a obchodu Kocourek se svého postu vzdal ve středu v reakci na to, že jeho matce přišlo na účet záhadných 16 milionů korun, jejichž původ nebyl schopen uspokojivě zdůvodnit.

Peake: Kauzu Kocourek musí vyšetřit policie. Nevysvětlil ji
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vicepremiérka vlády Karolína Peake

 ejí slova podpořil i šéf české pobočky Transparency International David Ondráčka. "Kocourkova tisková konference vejde do české politické mytologie jako pohádka o tom, jak Kocourek vysvětloval maminčiny peníze. To vysvětlení bylo nevěrohodné, proto by se na tu kauzu měly orgány činné v trestním řízení určitě podívat. Na to, odkud ty peníze skutečně přišly, jestli byly vydělány legálně..." uvedl.

Kocourek a ČEZ

Ondráčka také upozornil na Kocourkovo někdejší působení na postu předsedy dozorčí rady společnosti ČEZ, v dobách, kdy energetický gigant zadal řadu dodnes velmi sporných zakázek.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…