Ministerstvo školství podpoří Romy a inkluzivní školy 126 miliony

16.11.2011 15:40

Ministerstvo školství schválilo Program na podporu integrace romské menšiny a na podporu inkluzivních škol v roce 2012. Program je tematicky rozdělen na tři moduly, jejichž celkový objem je 126 milionů korun.

Ministerstvo školství podpoří Romy a inkluzivní školy 126 miliony

"Je to jeden z dalších kroků ministerstva školství, kterým naplňujeme plán inkluze, k němuž nás zavazuje vládní usnesení" vyjádřil se k programu ministr školství Josef Dobeš.

Program je rozdělen na tři moduly. První modul je dotační program na podporu integrace romské komunity. Žadateli mohou být právnické osoby (s výjimkou nadací a nadačních fondů), které prokazatelně vykonávají činnost ve prospěch Romů. MŠMT na něj vyčlenilo 12 milionů korun.

Podpora inkulzivních škol a pedagogů

Další modul - rozvojový program - podporuje financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se znevýhodněním. Program je podpořen částkou 74 milionů korun. Konečně třetím modulem je rozvojový program na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se znevýhodněním v objemu 40 milionů korun.

„Zaměření dotovaných projektů je omezeno na aktivity, které jsou v souladu s vyhlášenými moduly. Nebude se dotovat běžná agenda žadatelů a komerční činnost," upozorňuje náměstek pro regionální školství Ladislav Němec. Program vychází ze základních strategických cílů ministerstva.

Čtěte více:

Liška nechce Romy ve zvláštních školách. Nevzdělají se tam

Putnová (TOP 09): Je nutné změnit systém financování škol

Pilař (TOP 09): Integrace, inkluze, nebezpečí exkluze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…