Drábek u Jílkové o povinné veřejné službě. Byl z toho rekord sledovanosti

25.11.2011 14:29

Hlavním hostem pravidelného čtvrtečního pořadu České televize Máte slovo s moderátorkou Michaelou Jílkovou byl ministr práce Jaromír Drábek, který v diskusi obhajoval povinnou veřejnou službu. Že jde o palčivé téma, potvrzuje velký zájem, které vyvolalo. Vždyť si ho v pozdním večeru nenechalo ujít téměř tři čtvrtě milionu diváků.

Drábek u Jílkové o povinné veřejné službě. Byl z toho rekord sledovanosti
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

V nejnovějším vydání pořadu České televize Máte slovo přivítala moderátorka Michaela Jílková ministra práce Jaromíra Drábka, předsedu Asociace samostatných odborů Bohumíra Dufka a další hosty, aby diskutovali o změněných pravidlech pro nezaměstnané od příštího roku, tom, zda se povinná veřejná služba stane dobrou motivací k hledání práce, nebo co se stane, když nezaměstnaný občan veřejné práce odmítne.

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že se na pořad dívalo 739 tisíc diváků, což činí 22,8 procenta podílu na sledovanosti. „Publicistický pořad Máte slovo tak obsadil první příčku ve sledovanosti v rámci celodenního topu ČT a stal se zároveň nejsledovanějším vydáním od června 2008," uvádí mluvčí České televize Ladislav Šticha.

Ze starších diváků sledoval pořad každý třetí

Zároveň připomíná, že diskutované téma přilákalo k obrazovkám zejména starší diváky. V cílové skupině diváků starších 55 let pořad v průměru vidělo více než půl milionu diváků této cílové skupiny. Podíl na sledovanosti 32,1 procenta navíc znamená, že v této věkové kategorii si pořad vybral každý třetí divák, který byl v době jeho vysílání u obrazovky.

Úspěšně vyšel tento diskusní pořad České televize i ve srovnání s dalšími pořady, které se v pozdějším čase vysílaly ve veřejnoprávní televizi, ale i u konkurence. Například Noční Televizní noviny TV Nova sledovalo 665 tisíc diváků a na Události, komentáře na ČT24 se dívalo 177 tisíc diváků.

K věci:

Odborář vmetl Drábkovi u Jílkové: Flákači nebudou pracovat nikdy 

Jílkovou ovládly vozíčky a berle. Zdravotně postižení proti vládě

Chemiku! Děláte pokusy na lidech, slyšel Kalousek u Jílkové 

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…