Petici ČSSD proti důchodové reformě podepsalo 90 tisíc lidí

30.11.2011 15:41

Sociální demokraté představili petici „Petice proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P. Nečase“, kterou už podle nich podepsalo 90 782 občanů. Podpisy získávala ČSSD hlavně na demonstracích 17. listopadu.

Petici ČSSD proti důchodové reformě podepsalo 90 tisíc lidí
Foto: Repro ČT
Popisek: Brífink ČSSD

"Lidé odmítají tolerovat chaotické experimenty s veřejnými službami, nespravedlivé daně, privatizaci peněz důchodců a vládní politiku, která je výhodná jen pro úzkou skupinu nejbohatších občanů. Je zřejmé, že lidé chtějí, aby byly náklady reforem mnohem spravedlivěji rozloženy, než je tomu dnes," píše se v prohlášení předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky.

Byla ohrožena podstata demokracie

Možnost podepsat se pod petici měli lidé od 1. listopadu, akce byla symbolicky ukončena 17. Sociální demokraté považují reformu za nespravedlivou a označují ji za snahu o privatizaci důchodů.Zároveň kritizuje způso schvalování zákonů.

Sledujeme téma penzijní reforma

"Způsob jejich přijetí, kdy byl ve Sněmovně porušen zákon o jednacím řádu a omezena práva opozice, je pak zcela nepřijatelný a ohrožuje samotnou podstatu demokracie v naší zemi. Na přelomu roku proto ČSSD podá ve věci způsobu přijetí reformních zákonů ústavní stížnost," prohlásil Sobotka.

Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…